Declarația Papei Francisc despre educația sexuală în școli: ”Sexul e un dar de la Dumnezeu, nu un monstru”

Papa Francisc se află, vreme de trei zile, în România, unde urmează să aibă mai multe întâlniri în București, Iași, Șumuleu Ciuc și Blaj. De-a lungul timpului, Suveranul Pontif a transmis mai multe mesaje de pace și toleranță, aducând un suflu nou unei Biserici care încearcă să arate că are viziuni progresiste.

Papa Francisc este cunoscut pentru mesajele de pace și toleranță pe care le-a transmis în anii trecuți, imediat după ce a fost ales conducător al Bisericii Catolice. Confruntat nu de puține ori cu scandaluri de pedofilie sau de corupție, Vaticanul încearcă să arate că se adaptează vremurilor și renunță la dogme și prejudecăți.

Papa Francisc este văzut drept purtătorul unui mesaj adaptat vremurilor. Și a demonstrat acest lucru în nenumărate rânduri.

Papa Francisc, despre educația sexuală în școli

La începutul anului, Papa Francisc nu s-a sfiit să vorbească despre educația sexuală. În opinia sa, ea este necesară în școli, iar cei care ar trebui să o predea trebuie să fie oameni extrem de pregătiți.

”Educația sexuală în școli e necesară. Sexul e un dar de la Dumnezeu, nu e un monstru. E un dar pentru dragoste. Ideal ar fi ca educația sexuală să înceapă de acasă, de la părinți. Dar acest lucru nu e mereu posibil, pentru că unii părinți nu știu cum să o facă. De aceea, școala trebuie să umple acest gol”
Papa Francisc

Suveranul Pontif a militat pentru educație sexuală în școli pentru că, în opinia sa, acesta nu este un lucru rău. Tinerii, în opinia Papei Francisc, pot greși dacă nu sunt îndrumați de cine trebuie, nu dacă sunt ținuți departe de un subiect.

”Trebuie să se predea o educație sexuală obiectivă, așa cum e, fără colonizări ideologice. Dacă în școli se predă o educație sexuală îmbibată de colonizări ideologice, distrugi persoana. Sexul ca dar al lui Dumnezeu trebuie educat, fără rigiditate, a educa vine de la verbul ‚e-duccere’, a obține ce e mai bun din persoană și a o însoți pe drum. Problema este la educatori, fie la nivel național, fie local sau de unitate școlară, ce profesori sunt aleși și după ce manuale”
Papa Francisc

Papa Francisc, vizită istorică în România

Papa Francisc se află în România în perioada 31 mai-2 iunie. Vizita sa a început de vineri, când a aterizat pe Aeroportul Otopeni, s-a întâlnit cu președintele și cu premierul, după care a mers la Patriarhia România.

Sâmbătă dimineață, 1 iunie, Papa Francisc va pleca spre Iași și apoi spre Șumuleu Ciuc, urmând ca duminică, 2 iunie, să meargă la Blaj. După vizita de la Blaj, Suveranul Pontif se întoarce la Vatican.

Este al doilea Papă care vizitează România, după ce și Papa Ioan Paul al II-lea a venit în România, în 1999.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI