Decizie șocantă luată de Donald Trump, împotriva protestatarilor! “Este o rușine totală”

Decizie șocantă luată de Donald Trump, împotriva protestatarilor! “Este o rușine totală”

Protestele americanilor pe marginea dramei în care un american de culoare, George Floyd, a fost ucis de polițiști, au luat amploare în toată țara. Protestele s-au existins până în New York și Washington, iar forțele de ordine, în alte cazuri, au făcut din nou abuz de putere.

Donald Trump s-a retras în buncărul prezidențial și acuză protestatarii

În cazul ”George Floyd” autoritățile din Minnesota au anunțat că Procurorul general îl va judeca în instanță pe ofițerul care l-ar fi ucis pe George Floyd. Pe de altă parte, peste 4.000 de persoane au fost arestate în ultimele șase zile în timpul protestelor din întreaga țară ca răspuns la uciderea de către poliție a rezidentului negru din Minneapolis, George Floyd.

După aproape o săptămână de proteste declanșate de uciderea poliției a unui american, de culaore, neînarmat, Statele Unite se află la o răscruce. George Floyd este cel mai recent nume adăugat la o lungă listă de bărbați negri uciși de poliție, dar moartea sa a stârnit răscoala comunităților negre din toată țara, potrivit președintelui Colour of Change, Rashad Robinson.

Luni, președintele Donald Trump a considerat mulți guvernanți ca fiind „slabi” și a cerut represiuni mai dure asupra arderii și furtului în urma protestelor violente din zeci de orașe americane. Trump a vorbit guvernatorilor cu privire la o teleconferință video care include, de asemenea, forțele de ordine și securitatea națională, spunând liderilor că „trebuie să fie mult mai duri”.

„Majoritatea dintre voi sunt slabi. Trebuie să arestați oameni”, a spus Trump.

Decizie șocantă luată de Donald Trump, împotriva protestatarilor! “Este o rușine totală”
Decizie șocantă luată de Donald Trump, împotriva protestatarilor! “Este o rușine totală”

Zilele protestelor au fost declanșate de moartea lui George Floyd, un bărbat negru care a murit atunci când un ofițer alb din Minneapolis l-a apăsat cu genunchiul pe gât timp de câteva minute, chiar și după ce a încetat să se miște și să ceară aer. Manifestările s-au transformat în violențe în mai multe orașe, cu oameni care spărgeeau magazinele, ardeau mașinile de poliție și aprindeau focuri în parcul istoric Lafayette, vizavi de Casa Albă.

Acuzat de critici că a făcut prea puțin pentru a dezamorsa criza, Trump trebuia să se adreseze națiunii luni seara devreme. Președintele a cerut guvernatorilor să desfășoare Garda Națională, pe care a creditat-o ​​pentru că a ajutat la calmarea situației duminică seară în Minneapolis. El a cerut să fie luate măsuri la fel de dure în orașele care au suferit și violențe, inclusiv New York, Philadelphia și Los Angeles.

„Trebuie să arestați oameni, trebuie să îi urmăriți pe oameni, trebuie să-i puneți în închisoare timp de 10 ani și nu veți mai vedea aceste lucruri. O facem în Washington, D.C. Vom face ceva ce oamenii nu au mai văzut până acum.”, a declarat Trump.

Președintele le-a spus guvernatorilor că s-au făcut „să pară proști” pentru că nu au chemat din timp Garda Națională ca un spectacol de forță pe străzile orașului. Procurorul general Bill Barr, care a fost și el la apel, le-a spus guvernatorilor că o grupă de lucru teroristă comună va fi folosită pentru a urmări agitatorii și a îndemnat oficialii locali să „domine” străzile și să controleze, să nu reacționeze la mulțimi.  Îndemnurile furioase ale lui Trump la guvernanți au venit după o duminică seară de escaladare a violenței, imagini cu incendii și jefuiri și confruntări cu poliția și suprasolicitând protestele în mare măsură pașnice. Protestele deveniseră atât de puternice vineri seară, încât Serviciul Secret l-a dus pe președinte într-un buncăr subteran folosit anterior în timpul atacurilor teroriste.

Luni, Trump a vorbit și despre încercarea de a incrimina arderea pavilionului. Curtea Supremă are membri conservatori noi de când s-a pronunțat ultima dată pe această problemă, iar Trump a spus că „cred că a venit momentul să revizuim asta.” El și-a continuat efortul de a proiecta forța, folosind tweeturi inflamatorii și livrând atacuri partizane. Întrucât orașele au ars noapte după noapte și imaginile violenței au dominat acoperirea televizată, consilierii lui Trump au discutat despre perspectiva unei adrese a Biroului Oval, în încercarea de a relaxa tensiunile. Noțiunea a fost rapid dezaprobată din cauza lipsei de propuneri de politică și aparentul dezinteres al președintelui de a transmite un mesaj de unitate. Trump nu a apărut în public duminică și nici nu a fost programat luni.

Manifestările de la Washington păreau să-i fi luat prin surprindere pe ofițerii de poliție. Aceștia au declanșat una dintre cele mai înalte alerte la complexul de la Casa Albă de la atacurile din 11 septembrie din 2001. Trump le-a spus consilierilor că se teme pentru siguranța sa, în timp ce lăuda atât privat cât și public activitatea Serviciului Secret. Manifestanții s-au întors duminică după-amiază, cu fața împotriva poliției din Parcul Lafayette până seara. Trump a retweetat un mesaj de la un comentator conservator care încurajează autoritățile să răspundă cu o forță mai mare.

Decizie șocantă luată de Donald Trump, împotriva protestatarilor! “Este o rușine totală”
Decizie șocantă luată de Donald Trump, împotriva protestatarilor! “Este o rușine totală”

Aceasta nu se va opri până când oamenii buni nu vor dori să folosească o forță copleșitoare împotriva celor răi„, a scris Buck Sexton într-un mesaj amplificat de președinte. În ultimele zile, securitatea la Casa Albă a fost consolidată de Garda Națională și personal suplimentar din cadrul Serviciului Secret și al Poliției Parcului din SUA. Departamentul de Justiție a desfășurat membri ai Serviciului Mareșalilor din SUA și agenți din Administrația pentru controlul drogurilor pentru a suplimenta trupele Gărzii Naționale din afara Casei Albe, potrivit unui înalt oficial al Departamentului de Justiție. Funcționarul nu a putut discuta problema în mod public și a vorbit cu condiția anonimatului.

Președintele american pune paie pe foc prin declarațiile publice

Cetățeni nevinovați sub asediu. Actori externi care se angajează în acte teroriste. Poliția se luptă să mențină controlul și are nevoie disperată de întăriri. Cam așa arată aceste zile străzile orașelor mari din Statele Unite ale Americii. De-a lungul protestelor, SUA a fost consecventă în sprijinul drepturilor oamenilor de a ieși în stradă și de a-și auzi vocea. În fața tulburărilor răspândite și a furiei publice la domiciliu, ca urmare a morții lui George Floyd, reacția președintelui american Donald Trump a apărut în mod semnificativ diferit.

Trump declara ieri că se va scoate pe străzi dispozitive militare dacă oficialii de stat nu pot controla violența și protestele. Președintele a spus că este un „aliat al tuturor protestatarilor pașnici”, deoarece poliția și Garda Națională au forțat protestatarii să se îndepărteze de Casa Albă.

Decizie șocantă luată de Donald Trump, împotriva protestatarilor! “Este o rușine totală”
Decizie șocantă luată de Donald Trump, împotriva protestatarilor! “Este o rușine totală”

„Dacă un oraș sau stat refuză să ia măsurile necesare pentru apărarea vieții și a proprietăților rezidenților lor, atunci voi implementa armata Statelor Unite și voi rezolva rapid problema pentru ei. Mobilizez toate resursele federale disponibile, civile și militare, pentru a opri revolta și jefuirea, pentru a pune capăt distrugerii și pentru a proteja drepturile americanilor care respectă legea, inclusiv drepturile dumneavoastră prin al doilea amendament. Încheiem revoltele și nelegiuirea care s-au răspândit în toată țara. O vom încheia acum.”, a declarat Trump în adresa extraordinară , care a fost difuzată în timp ce poliția a tras cu dispozitive de fum afară pentru a-i împinge pe protestatari înapoi din fața Casei Albe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI