03 sept. 2024 | 12:04

Decizie majoră pentru pensionari. Se schimbă Codul Fiscal în beneficiul lor

News
Decizie majoră pentru pensionari. Se schimbă Codul Fiscal în beneficiul lor
Decizie majora pentru romanii cu pensii sub 3000 de lei

Într-o mișcare de mare impact pentru pensionarii din România, Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, cu 277 de voturi ”pentru” și 3 abțineri, un proiect de lege ce modifică Codul Fiscal. Acest proiect prevede creșterea plafonului până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2.000 lei la 3.000 lei. Decizia a fost luată în calitate de for decizional și acum așteaptă promulgarea de către Președintele României, urmând să intre în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Plafonul neimpozabil crește semnificativ

Noua lege adusă în dezbatere de Parlament va aduce o ușurare considerabilă pentru seniorii cu pensii mici. Conform noilor reglementări, pensiile care nu depășesc suma de 3.000 de lei nu vor fi impozitate.

Aceasta înseamnă că seniorii care se încadrează în această categorie vor beneficia de întreaga sumă a pensiei lor fără deducerea impozitelor. În schimb, pensiile care depășesc 3.000 de lei vor fi impozitate doar pentru suma care depășește acest plafon.

Modificările aduse Codului Fiscal

Legea adoptată stabilește clar modul în care venitul impozabil va fi calculat. Astfel, ”Venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei.”

În plus, modificările aduse Codului Fiscal vor intra în vigoare la data de 1 octombrie 2024 și se vor aplica pentru veniturile aferente lunii octombrie 2024.

Această măsură reprezintă o schimbare importantă pentru pensionarii români și vine într-un moment în care mulți dintre aceștia se confruntă cu dificultăți financiare.

Citește și Scandal la Casele de Pensii, după recalculare. Nu se lucrează la toate ghișeele, iar oamenii vin cu sutele pe zi să ceară explicații pentru banii lor!

Impactul asupra pensionarilor

Pentru mulți pensionari, această modificare reprezintă o veste extrem de binevenită. Plafonul crescut va permite pensionarilor să păstreze o parte mai mare din veniturile lor, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții acestora.

De asemenea, această schimbare poate reduce presiunea financiară asupra pensionarilor care depind de venituri mai mici și care, în trecut, s-au confruntat cu impozite suplimentare pe pensiile lor.

Prin această decizie, Guvernul român demonstrează angajamentul său față de susținerea pensionarilor și recunoașterea importanței unui sistem de impozitare echitabil pentru categoriile vulnerabile ale populației.

Schimbările aduse Codului Fiscal reflectă o adaptare necesară la realitățile economice și sociale ale țării, oferind o mai bună protecție financiară pentru cei care au contribuit de-a lungul vieții lor la dezvoltarea națională.

Citește și Ce se întâmplă cu pensiile românilor care nu au primit încă deciziile de recalculare. Câți bani vor primi!

Parteneri
De ce nu poate fi înmormântat Gigi Mulțescu în locul unde și-ar fi dorit familia. Soția fostului mare fotbalist a spus totul
Redactia.ro
Zodiile care vor da lovitura, până la finalul lunii septembrie. Viața acestor nativi o să se schimbe total, reușitele nu se vor mai lăsa așteptate
Click.ro
Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost afectată de inundaţii, poate vreţi să mergem la o familie, două”
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
Marele cutremur, tot mai aproape? Când așteaptă specialiștii un seism devastator
EVZ.ro
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews
Elena Udrea, OUT din închisoare?! Decizia finală. Verdict la Instanța Supremă
Capital.ro
Ea are 30 de ani și el, 64, si e chiar mai tânără decât copiii lui. Cine e superba moldoveancă?
Avantaje
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
Mediaflux
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician după ce a suferit complicații. Cum arată acum
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro