31 aug. 2024 | 17:08

Ce se întâmplă cu pensiile românilor care nu au primit încă deciziile de recalculare. Câți bani vor primi

Sport
Ce se întâmplă cu pensiile românilor care nu au primit încă deciziile de recalculare. Câți bani vor primi
Marcel Ciolacu va aproba pragul nou de impozitare

Odată cu deciziile de recalculare, multă lume este nemulțumită, astăzi fiind ultima zi când Poșta Română va duce pensionarilor aceste documente. Cu toate astea, sunt mulți cei care se întreabă și așteaptă un răspuns, referitor la ce se întâmplă cu pensiile românilor care nu au primit încă deciziile de recalculare, precum și câți bani vor primi. În acest sens a venit și precizarea șefului Casei Naționale de Pensii, care explică ce se întâmplă cu cei care nu au primit deciziile.

Din 12 septembrie întră pensiile recalculate

Pe 16 august a început distribuirea deciziilor de recalculare, multe dintre ele deveind subiect de discuții în spațiul public, ca urmare a unor erori de calcul ce au dus la diminuarea sumelor aferente pensiilor.

Ultima zi, așa cum anunța CNPP este de 31 august, ulterior din septembrie începând virarea noilor sume. Data de la care pensionarii vor avea banii în conturi, conform șefului CNPP, este 12 septembrie.

La acest moment cei care au deja deciziile primite prin poștă vor încasa sumele recalculate, și tot de la aceeași dată vor primii bani acasă și cei care nu au primit, încă, aceste documente.

CNPP explică ce se întâmplă cu pensiile românilor care nu au primit încă deciziile de recalculare

Conform normelor în vigoare, pensionarii care nu au primit prin poștă deciziile de recalculare nu vor fi afectați de ceea ce se regăsește în aceste documente.

Asta înseamnă, conform șefului CNPP, că acești români vor prim exact aceleași sume ca și în luna august, urmând ca după a doua recalculare, să primească atât deciziile, cât și sumele modificate conform deciziilor de recalculare.

O altă precizare este că acești pensionari, dacă vor constata anumite diferențe, acestea vor fi achitate odată cu virarea în conturi a sumelor în luna următoare, adică luna octombrie.

Marcel Ciolacu va aproba pragul nou de impozitare

Până acum pragul de impozitare era de 2.000 de lei, dar conform premierului, acesta va fi modificat, astfel că noul prag va fi de 3.000 de lei.

Cu alte cuvinte, cei care încasează o pensie sub acest prag, sumele nu vor fi impozitate, ci doar cele care trec de 3.000 de lei.

„Da, pentru că a fost trecut acel prag de aproximativ 800.000 de persoane. Şi am vorbit şi cu doamna ministru (al Muncii), am avut întâlnire şi cu ministrul Finanţelor.

Nu vă ascund că mă sfătuiesc, în continuare, în acest domeniu cu doamna primar Lia Olguţa Vasilescu (fost ministru al Muncii – n.r.), fiindcă avem cu toţii de învăţat, nu le ştim pe toate.

(…) Ori dădeam o derogare pentru cei 800.000, dar creşterea nu era nu uniformă, puteai să spui că au crescut pensiile cu 300 – 400 de lei, vorbesc nominal, nu procentual, dar au fost creşteri şi mai mari. Şi atunci mi se pare corectă această abordare – creşterea pragului până la 3.000 de lei la impozitare”, a afirmat prim-ministrul, potrivit Agerpres.

Rămâne de văzut când va intra în vigoare acest nou prag de 3.000 de lei, premierul sugerând că s-ar putea să intre în vigoare chiar din luna octombrie.

Digisport.ro
Marius Șumudică: "Sunt bolnav! Nevastă-mea știe deja!"
Stirile PROTV
Un turist cu un copil în braţe a vrut să se apropie de un urs şi a făcut scandal când a fost oprit, pe Transfăgărăşan
PlaySport
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
ProActual
Povestea emoționantă a Valeriei, copila din județul Buzău maturizată prea devreme. Ce a făcut după ce a rămas fără părinți, iar sora mai mare a plecat în Islanda
EVZ.ro
Avionul Tarom prăbușit în Atlantic. Pasagerii au supraviețuit, dar pilotul a fost condamnat la 100 de ani de închisoare
Spynews.ro
Dani de la Insula Iubirii o face praf pe fosta iubită, ispita Mădălina! A postat conversația pe Internet: ”Tot adevărul...”
PRO TV
Cel mai amuzant video al anului! Cine i-a zis regelui Charles ”bro” și ”Se face, boss!”
Adevarul
Pacostea ce se răspândește pe zi ce trece și afectează viața românilor. „Nu e deloc de glumit, se hrănesc cu sânge”
BZI.ro
Salarii de 5.000 de lei pe lună, pentru cei fără studii superioare! Unde găsești aceste locuri de muncă
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Demisie neașteptată în televiziune! Vedeta a plecat de la Kanal D, după 17 ani în care a apărut pe micile ecrane: „Tot ce am construit aici...”
Parteneri
Cum arată Antonia după ce și-a schimbat radical look-ul
Redactia.ro
Cuvântul care este cel mai greu de definit! Cele 9 litere simbolizează filozofia și stilul de viață unic al grecilor
Click.ro
VIDEO Războiul dronelor. Ucrainenii au devenit atât de buni piloți, încât doboară dronele rușilor folosind doar telecomanda
Digi24
Antonia și-a arătat zona INTIMĂ: S-au văzut tatuajul și cercelul de ACOLO! Apariție INCENDIARĂ
Vocea.biz
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
Scandal sexual. Cine a fost ministrul Petre Sălcudeanu, cel ce voia musai să facă sex cu ofițerul de serviciu
EVZ.ro
Dani de la Insula Iubirii o face praf pe fosta iubită, ispita Mădălina! A postat conversația pe Internet: ”Tot adevărul...”
Spynews
Umilință supremă pentru Ungaria. Ungurii au fost blocați total
Capital.ro
Ea avea 18 ani, iar el, 33, când au început să formeze un cuplu, iar luna trecută și-au anunțat divorțul! Cum au fost surprinși din nou împreună?
Avantaje
ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI! ESTE INTERZIS TOTAL AZI conform tradiției
Mediaflux
Dani de la Insula Iubirii o face praf pe fosta iubită, ispita Mădălina! A postat conversația pe Internet: ”Tot adevărul...”
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
EXCLUSIV | Ce a răspuns Loredana când a fost întrebată dacă a ținut legătura cu Cornel, după Insula Iubirii: “Mi-a trimis cerere și..."
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro