Decizie importantă pentru medicii de familie. Ce se întâmplă cu banii pentru impozite

Decizie importantă pentru medicii de familie. Ce se întâmplă cu banii pentru impozite
Decizie importantă pentru medicii de familie. Ce se întâmplă cu banii pentru impozite

Marți, președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea prin care cabinetele de medicină sunt scutite de la plata impozitului pe clădirea în care își desfășoară activitatea. Astfel, reglementarea din Codul Fiscal a revenit la forma de dinainte de 2015.

Cabinetele medicilor de familie, scutite de la plata impozitului

Sunt scutite de la plata impozitului pe clădire unitățile sanitare publice, dar și cabinetele de medicină de familie, cu excepția încăperilor utilizate pentru activități economice. Menționăm că proiectul de lege a fost inițiat de nouă deputați PNL, înclusiv liderul de grup, pe nume Florin Roman.

Ce a anunțat Florin Roman

„Până în 2015, cabinetele medicilor de familie, alături de spitale și clinici erau scutite de la plata impozitului pe clădire, dar prin modificarea codului fiscal, guvernul PSD a eliminat aceasta facilitate.

Măsura exceptării sediilor cabinetelor medicilor de familie de la plata impozitului pe teren este așteptată de breaslă, pentru a înlătura inechitățile, dar și discriminarea cu unitățile sanitare publice, mai ales în contextul greutăților de ordin financiar din ultimii ani.

Legea adoptată de Camera Deputatilor are și un impact bugetar nesemnificativ asupra bugetelor locale, ținând cont de numărul mic de cabinete ale medicilor de familie, la nivel local. Propunerea pe care am făcut-o și care s-a concretizat prin lege, modifică Codul Fiscal și readuce medicii de familie, la exceptarea de care beneficiau pânâ în 2015”, se arată într-un comunicat semnat de Florin Roman.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis a promulgat legea PNL pentru medicii de familie. Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege, pe care l-am iniţiat în calitate de parlamentar PNL, alături de deputatul Bogdan Huţucă, privind exceptarea plăţii impozitului pe clădire, pentru medicii de familie”, a anunţat Florin Roman, deputat PNL.

Precizăm că 11.000 de cabinete de medici de familie din România vor fi scutite de la plata impozitelor pe clădirea în care își desfășoară activitatea, în urma modificării Codului Fiscal.