Revoltă în sistemul medical! Mesajul medicilor de familie pentru Guvern

Revoltă în sistemul medical! Mesajul medicilor de familie pentru Guvern

Vestea primirii stimulentului de 2.500 de lei pentru cadrele medicale implicate în lupta contra COVID-19 a venit ca un fulger pentru medicii de familie. Aceștia își cer drepturile în mod public și își exprimă indignarea de a fi discriminați în favoarea altor colegi.

Medicii de familie vor să primească stimulentul de risc

Medicii de familie vor să-și facă dreptate, după ce Guvernul României a anunțat că oferă un stimulent de risc de 2.500 de lei tuturor cadrelor medicale care tratează bolnavii testați pozitiv și luptă împotriva COVID-19. Aceștia au menționat faptul că personalul medical din cabinetele de medicina familiei luptă în egală măsură cu acest virus periculos, fiind expuși în orice moment infectării.

De asemenea, Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie acuză conducerea statului de discriminarea pe care o fac față de un număr semnificativ de cadre medicale, mai exact față de 10.000 de medici specialiști în medicina muncii și peste 15.000 de asitenți medicali generaliști.

Am aflat cu suprindere prin intermediul mass-media despre discriminarea pe care Guvernul României urmează să o facă faţă de întregul personal medical care lucrează în asistenţa medicală primară din România, adică peste 10.000 de medici specialişti în medicina de familie şi peste 15.000 de asistenţi medicali generalişti care lucrează în cabinetele de medicina familiei”.

Guvernul oferă bonus de 2.500 de lei doar cadrelor medicale care lucrează în instituțiile de stat

În același comunicat de presă a fost expusă discriminarea făcută prin acordarea acestui stimulent de risc doar personalului medical care lucrează în spitalele publice, în serviciile de ambulanță și SMURD.

Menţionăm că deşi au statut de unităţi medicale private, cabinetele de medicina familiei asigură servicii medicale în sistemul public de sănătate, fără contribuţie personală sau coplată a pacientului atunci când accesează serviciile de asistenţă medicală primară – medicină de familie.

Mai mult, personalul medical din cabinetele de medicina familiei luptă şi în România, ca şi în alte ţări europene, în egală măsură cu pandemia COVID-19, fără a beneficia de sprijinul şi de măsurile de protecţie pe care Guvernul României le-a oferit deja şi continuă să le ofere personalului medical şi paramedical din spitalele şi unităţile publice din sistemul medical românesc”, au mai adăugat aceștia.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI