Decizie de ultimă oră de la Ministerul Educației. Anunțul important pentru părinți

Decizie de ultimă oră de la Ministerul Educației. Anunțul important pentru părinți
Decizie de ultimă oră de la Ministerul Educației. Anunțul important pentru părinți

Calendarul de înscriere în clasa pregătitoare va fi prelungit, transmit surse citate de Edupedu.ro. Care este noul termen decis de Ministerul Educației, după ce toate școlile din țară au fost închise fizic de pe 11 martie din cauza pandemiei de COVID-19, iar înscrierile au fost sistate.

Decizia Ministerului Educației privind înscrierea la clasa pregătitoare

Înscrierile la clasa pregătitoare 2020 au debutat pe 4 martie, iar termenul inițial până la care părinții puteau depune cereri de înscriere era 23 martie; dată limită care a fost prelungită de Ministerul Educației. Conform noului calendar de înscriere la clasa pregătitoare, obținut de sursa citată, pandemia și măsurile de distanțare socială impuse au adus noi canoane în procedura de înscriere.

Regulile se referă explicit la copiii care ”s-au întors din străinătate”. Dacă îndeplinesc vârsta de 6 ani după 1 septembrie, aceștia vor putea merge în clasa pregătitoare numai după ce vor trece printr-o evaluare psihosomatică la centrele CJRAE. Procedura li se va aplica și micuților care nu au mers la grădiniță, care împlinesc 6 ani după 1 septembrie și ai căror părinți vor să îi înscrie la școală. Pentru cei care au mers la grădiniță și împlinesc vârsta de 6 ani în intervalul 1 septembrie – 31 decembrie, înscrierea la clasa pregătitoare 2020 se realizează cu recomandare de înscriere eliberată de grădiniță.

Noul calendar

25 mai 2020 – postarea pe site-urile CJRAE/CMBRAE a modelului de cerere pentru evaluarea psihosomatică

26 mai – 30 iunie 2020 – evaluarea dezvoltării psihosomatice

  • În această perioadă se înregistrează cererile transmise la unitățile de învățământ cu nivel preșcolar pentru obținerea recomandării de înscriere în clasa pregătitoare.

3 iulie 2020 – transmiterea proceselor-verbale care cuprind listele cu numele copiilor și rezultatele evaluării

4 martie – 7 iulie 2020 – completarea cererilor-tip de înscriere la clasa pregătitoare de către părinți/ tutori legali instituiți/ reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor

8 iulie – repartizarea copiior la școala de circumscripție