Decizie contestată a lui Clotilde Armand. Ce a făcut recent primărița Sectorului 1. Este cea mai dură măsură luată de când a câștigat alegerile

Decizie contestată a lui Clotilde Armand. Ce a făcut recent primărița Sectorului 1. Este cea mai dură măsură luată de când a câștigat alegerile
Acuzații de corupție și campanii electorale

Clotilde Armand reușește să surprindă încă odată printr-o decizie dură. Primarul Sectorului 1 anunța ieri pe facebook decizia de a desființa una din instituțiile din subordinea Primăriei Sector 1. Motivația era legată de banii cheltuiți aici și unde s-au dus sume colosale din bugetul alocat respectivei instituții.

Clotilde Armand desființează Centrul Cultural al Sectorului 1

Decizia a venit ca o bombă, pe fondul unor cheltuieli nejustificate, spune Clotilde Armand, adcând și argumentele acestei decizii. Conform edilului sume colosale ar fi fost, de fapt, cheltuite pe cu totul. Acuzațiile făcute de Clotilde Armand sunt dure și decizia de desființare a fost luată pentru că se spălau foarte mulți bani publici.

”De ce am desființat Centrul Cultural al Sectorului 1 și l-am adus în aparatul de specialitate al primarului?

Pentru că prin acest centru se spălau foarte mulți bani publici. În numele ”culturii’.”, scrie Clotilde Armand pe Facebook.

Acuzații de corupție și campanii electorale

În justificarea primarului apar și acuzații îndrepate împotriva foștilor membrii ai administrației locale, făcând referire la campanii electorale și plata unor sume imense către anumite posturil de televiziune (vezi galeria).

Sumele, conform edilului, erau plătite din bugetele alocate de Primăria Sector 1 către Centrul Cultural, în baza unor așa-zise proiecții bugetare făcute de către conducerea centrului.

În postarea sa publică, Clotilde Armand publică posturile TV și sumele plătite către acestea de fosta conducere a primăriei și a Centrului Cultural Sector 1, acuzațiile fiind grave.

”Care cultură? Aia de partid. De exemplu: aruncau bani cu nemiluita televiziunilor de casă. Așa și-au făcut unii campania electorală. Folosind pretextul culturii. Vă prezint în imaginea de mai jos câteva cifre de la un singur contract de publicitate mascată. Am promis că voi tăia această finanțare imorală și m-am ținut de cuvânt. Oprim risipa banilor publici.

P.S.: Voi publica curând toate contractele realizate dintre acest centru și toate publicațiile/televiziunile. Tot prin acest centru s-au plătit peste 7 milioane de lei pentru excursii. P.P.S.: Când mai vedeți linșaje mediatice la adresa mea gândiți-vă la aceste cifre.”, mai scrie Clotilde Armand.

Războiul cu Romprest continuă

Actualul edil nu este la prima decizie controversată de acest fel. Un alt scandal a fost generat de deciziile primarului Clotilde Armand, după suspendarea contractelor cu firma de salubrizare care se ocupa de curățenia din Sectorul 1.

De altfel, astăzi, 30 martie, Clotilde Armand a anunțat, tot pe Facebook, ședința  de consiliu , în care se pune iar în discuție contractul cu aceeași fimră de salubrizare.

”Astăzi, de la ora 15.00, vom avea o nouă ședință de Consiliu Local. Pe ordinea de zi se regăsesc, din nou, proiectele de hotărâre privind exercitarea dreptului la control al Consiliului Local al Sectorului 1. Dreptul are în vedere determinarea cheltuielilor necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare pe raza teritorială a Sectorului 1 de către operatorul Romprest SA.

Nu uitați că sunt peste 117 milioane de lei plus penalități de recuperat de la această companie. Prejudiciul față de comunitatea locală. Așa cum recomandă Curtea de Conturi a României, ANRSC și cam toate instituțiile în cauză ale Statului Român.”, anunșă astăzi Clotilde Armand.