Decizia radicală luată de miliardarii din Ucraina. E panică totală, ce au făcut

Decizia radicală luată de miliardarii din Ucraina. E panică totală, ce au făcut

Pe fondul unui război iminent, miliardarii din Ucraina, oligarhi și oamenii de afaceri, au luat o decizie radicală, și anume să părăsească țara. În utlima săptămână, aproape 20 de zboruri charter și private au plecat din Kiev, notează publicația Ukrainska Pravda, care prezintă detaliile curselor aeriene. Unde au fugit cei mai bogați bărbați ai Ucrainei, afli în rândurile de mai jos.

Ukrainska Pravda, prezentând detaliile curselor aeriene

Oligarhiii ucraineni și oamenii de afaceri au început să părăsească țara în contextul unui posibil război cu Rusia. În ultima săptămână, circa 20 de zboruri charter și private au plecat din capitală, mai mult decât oricând în ultimii șase ani de observații de zbor, potrivit publicației Ukrainska Pravda, care citează jurnalele de zbor.

Printre cei care au fugit se numără și cei mai bogați doi bărbați din Ucraina, Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal Șahtior Donețk, și Viktor Pinciuk. În cursul zilei de duminică, magnatul din transport maritim Andrei Stavnitser și magnatul agricol Vadim Nesterenko au părăsit și ei țara.

La rândul său, miliardarul Igor Abramovici, un deputat pro-rus implicat în domeniul construcțiilor, a organizat și el un zbor de 50 de persoane din Ucraina către Viena, pentru partenerii săi de afaceri și familiile lor.

Unii dintre cei menționați au declarat presei că se vor întoarce peste câteva zile în țară. Se crede că miliardarul Victor Pinchuk și magnatul metalurgiei Vadim Novinsky au părăsit și ei Ucraina, în contextul a aproape două săptămâni de plecări importante.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră pentru românii care se tem de un posibil război Rusia-Ucraina

E panică totală, ce au făcut

Unele dintre persoanele care apar în cel mai recent raport au infirmat zvonurile cum că ar fi părăsit țara, Stavnitser precizând că este plecat din țară în scopul unei călătorii de afaceri, în vreme ce fostul vicepremier Boris Kolesnikov, al cărui avion a plecat duminică de la Kiev, a declarat că avionul său a zburat, de fapt, la Praga pentru întreținere și că el se afla încă în Ucraina.

„Publicația înșelătoare și veșnic manipulatoare minte ca de obicei. Sunt la Kiev și nu plec nicăieri până la 1 martie“, a scris duminică Kolesnikov pe contul personal de Facebook.

Raportul întocmit de publicația mai sus amintită vine în timp ce tensiunile dintre Rusia și Occident din cauza Ucrainei ating un nivel maxim, în timp ce amenințarea izbucnirii unui nou război pe „Bătrânul Continent“ devine din ce în ce mai evidentă.