Decizia momentului în Moldova. Ce au decis șefii postului după ce Natalia Morari a anunțat că are un copil cu un controversat afacerist

Decizia momentului în Moldova. Ce au decis șefii postului după ce Natalia Morari a anunțat că are un copil cu un controversat afacerist
Natalia Morari a declanșat scandalul media în Moldova

Presa din Republica Moldva este în plin scandal, după mărturiile șocante al jurnalistei Natalia Morari. După mai multe, așa-zise, șantaje din partea Serviciului de Informații și Securitate, jurnalista a decis să facă anumite dezvăluiri cu privire la fiul său și identitatea tatălui acestuia. Ulterior jurnalista își dă demisia din funcția de președinte a Asociației Obștești „Media Alternativă”, asociația fiind deținătoarea licenței postului TV8.

Miliardarul Veaceslav Platon acuzat de delapidare de fonduri

În 2017 presa din Republica Moldova scotea la iveală un imens scandal în care personajul prncipal era miliardarul Veaceslav Platon. Acesta, fost deputat în Parlamentul Moldovei, a fost extrădat la Chișinău din Ucraina în august 2016, după ce procurorii moldoveni l-au acuzat de participarea la schema de fraudare a băncilor moldovenești de 1 miliard de dolari. La acel moment Veaceslav Platon era acuzat de furtul a peste 40 de milioane de dolari de la Banca de Economii.

În scandalul delapidării, pe lâng Veaceslav Platon mai este implicat și un alt nume important din țara vecină, Vladimir Plahotniuc. Magnatul Plahotniuc părăsea Moldova, după ce Partidul Democrat a pierdut puterea la alegeri.

Cunoscut la nivel local ca „furtul secolului”, scandalul a fost echivalentul unui al optulea procent din produsul intern brut brut al fostei republici sovietice furat de la trei dintre cele mai mari bănci ale sale.

Scandalul a declanșat proteste de stradă, Fondul Monetar Internațional și Uniunea Europeană au înghețat ajutorul financiar către Moldova. În același timp, moneda moldoveană a scăzut la minime record și inflația a crescut în cifre duble.

Procuratura a declarat că dosarul penal împotriva lui Plahotniuc și Veaceslav Platon a fost deschis, iar acuzațiile includ crearea unui grup infracțional organizat, extorcare și fraudă. Mare parte din delapidări s-au făcut prin companiile conduse de Veaceslav Platon, un jucător cheie în cercurile politice și de afaceri din Moldova.

Platon, acum în vârstă de 48 de ani, este al șaselea cel mai bogat om de afaceri din Moldova și un om politic cu dublă cetățenie moldo-rusă. A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova între 2009 și 2010.

Natalia Morari implicată într-o relație Platon

Până recent, jurnalista Natalia Morari nu a vorbit niciodată despre tatăl fiului său. Jurnalista, o binecunoscută moderatoarea de emisiuni la TV8, spune că a decis să vorbească despre acest aspect, după ce ar fi fost șantajată de Serviciul de Informații și Securitate.

Până la aceste mărturii, au existat supoziții și presupuneri, dar , după cum spune Natalia Morari, jurnalista a „ales să creez o poveste în jurul fiului meu Rem pentru a-l proteja înțelegând că asta este unica șansă ca el să aibă o copilărie liniștită în societate”. Șocul a fost mare atunci când jurnalista Natalia Morari a desconspirat identitatea tatălui fiului ei, Rem.

„Există momente în viață când ai de luat decizii care sunt extrem de complicate, dar sunt unicele corecte. Un an în urmă eu am ales să creez o poveste în jurul fiului meu Rem pentru a-l proteja înțelegând că asta este unica șansă ca el să aibă o copilărie liniștită în societatea noastră.

(…) În ultimele săptămâni eu sunt șantajată de către oamenii din SIS cu aceste detalii din viața mea personală. Se dorește supunerea mea ca jurnalist, dar asta nu va fi niciodată. Ironia sorții este că astia sunt tot acei oameni care au slujit cu dedicație și pe timpul lui Plahotniuc, tot ei sunt cei mai harnici și astăzi. Tata lui Rem este Veaceslav Platon și o declar ca să nu mai existe loc de niciun fel de șantaj în privința mea și a fiului meu.”, a scris Natalia Morari.

Jurnalista demisionează de la conducerea TV8

După acest moment Natalia Morari își anunț demisia din funcția de președinte a Asociației Obștești „Media Alternativă”, asociația fiind deținătoarea licenței postului TV8, iar postul retrage emisiunea acesteia din grila de programe. Până la momentul dezvăluirii, deși căutat de procurorii moldoveni, Natalia Morari a fost cea care i-a luat câteva interviuri exclusive miliardarului Veaceslav Platon, acum fugit în Marea Britanie.

„Mulți dintre voi știți că eu des numeam TV8 un fel de primul copil al meu. Înțelegând că prin mine va fi lovit și el, am luat unica decizie corectă și anume să fac o pauză de emisie și să ies temporar din Consiliul de Adminstrație al televiziunii, despre care am anunțat ieri colegii. Rămân fondatorul televiziunii care ține la ea mai mult decât își imaginau cei care au pornit acest atac asupra mea.”, a mai scris jurnalista Natalia Morari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI