30 aug. 2022 | 20:36

Decizia lui Putin care poate să distrugă Europa. „Arma de război” pe care o folosește

News
Decizia lui Putin care poate să distrugă Europa. „Arma de război” pe care o folosește
Cum ar putea Vladimir Putin sa distruga Europa

Vladimir Putin poate lua o decizie care poate să distrugă Europa. Astfel, Franța a acuzat marți Moscova că folosește aprovizionarea cu energie ca pe „o armă de război”. Toate amănuntele, în articolul de mai jos.

Vladimir Putin folosește o nouă „armă” pentru a distruge Europa? Unii numesc asta terorism economic

Manuel Macron a acuzat marți pe Vladimir Putin că folosește aprovizionarea cu energie ca pe „o armă de război”, în timp ce gigantul rus Gazprom a redus livrările către una dintre principalele sale companii de utilități și se pregătește să oprească, începând de mâine, fluxurile de-a lungul principalei conducte către Germania.

Astfel, guvernele europene încearcă să găsească un răspuns la creșterea vertiginoasă a costurilor energetice pentru întreprinderi și gospodării și, de asemenea, să găsească alternative la aprovizionarea Rusiei pentru a face rezerve pentru iarnă, scrie Reuters.

De ce crește Vladimir Putin prețul la gaze

De asemenea, națiunilor occidentale le este frică că Moscova crește prețul gazelor pentru a încerca să le slăbească hotărârea de a se opune invaziei sale în Ucraina, tactică pe care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit-o luni terorism economic. De cealaltă parte, Moscova neagă că ar face acest lucru.

Gazoductul Nord Stream 1, conducta principală de transport a gazului rusesc către Europa, a devenit punctul fierbinte în războiul economic dintre Moscova și Bruxelles. Europa a fost deja anunțată că livrările vor fi reduse, pentru că compania Gazprom va închide Nord Stream 1 de miercuri până vineri pentru întreținere.

Rusia aruncă vina pe sancțiunile occidentale

De asemenea, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a anunțat marți că problemele tehnologice cauzate de sancțiunile occidentale sunt singurul lucru care stă în calea furnizării de gaze prin conducta Nord Stream 1.

„Este foarte clar că Rusia folosește gazul ca pe o armă de război și trebuie să ne pregătim pentru cel mai rău scenariu al unei întreruperi complete a livrărilor”, a declarat, marți, ministrul francez pentru tranziție energetică, Agnes Pannier-Runacher.

Engie primește mai puțin gaz

Aceasta a făcut declarații la postul de radio France Inter după ce compania franceză de utilități Engie a anunțat că va primi mai puțin gaz de la Gazprom începând de marți, din cauza unei dispute contractuale neștiute.

Cert este că Rusia a pompat gaze prin Nord Stream 1 la doar 20% din capacitate și sunt temeri că întreruperea din această săptămână ar urma să fie prelungită.

„Există garanții că, în afară de problemele tehnologice cauzate de sancțiuni, nimic nu împiedică livrările”, a declarat Peskov, de la Kremlin, întrebat dacă există garanții că Gazprom va reporni fluxurile de gaze prin Nord Stream 1.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă, dar și la TV
Capital.ro
Sâmbăta din Săptămâna Luminată, tradiții și obiceiuri. Ce nu trebuie să faci în această zi
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro