Decizia care îi vizează pe românii întorși din Diaspora. Ce le pregătește Guvernul Orban

Ajutor pentru românii care s-au întors din străinătate

Criza sanitară mondială a lăsat fără un loc de muncă foarte mulți români de peste hotare, care s-au văzut aruncați pur și simplu în stradă, fără niciun ban. Aceștia au fost nevoiți să se întoarcă în țară, deoarece nu mai aveau niciun fel de venit în țările respective. Guvernul Orban caută acum soluții pentru ei.

Ajutor pentru românii care s-au întors din străinătate

Cea care a deschis discuția este ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a declarat că se gândește cum să vină în ajutorul românilor care s-au întors din străinătate și care nu au niciun venit. Reprezentantul guvernului a anunțat că instituția pe care o conduce lucrează la un set de măsuri de sprijin pentru cei întorși din străinătate și care au rămas fără job din cauza crizei sanitare.

“Mă gândesc la o măsură de sprijin pentru cei care au rămas fără venituri, din situații care au plecat de la migrarea lor din altă țară în care nu au mai avut ce să muncească. Sunt mai multe preocupări pe care le am, dar acestea trebuie decise cu autoritățile locale care trebuie să intre în dialog cu noi.

Ajutor pentru românii care s-au întors din străinătate
Ajutor pentru românii care s-au întors din străinătate

Nu îi putem lăsa pe acești oameni în situația de a nu mai avea ce să mănânce. Sunt în lucru mai multe idei care se vor contura pentru sprijinirea acestor categorii vulnerabile. Sunt mai multe categorii de persoane care se află într-o situație delicată și gândim niște măsuri care se le asigure inclusiv hrana și cele necesare pentru viața de zi cu zi”.

Ministrul Muncii a spus că trebuie să se intre în dialog cu autoritățile locale, pentru a-i ajuta pe cei aflați într-o situație grea în aceste momente.

”Suntem responsabili cu toții și noi nu vom ezita și nu vom prelungi cu nimic luarea deciziilor. Dar, repet, acestea trebuie să se întâmple prin dialog și consultare cu autoritățile locale care trebuie să comunice acest lucru. Mi s-a întâmplat să mi se spună că nu există nicio problemă pentru a ascunde o problemă managerială și nu e cazul să o ascundă acum”, a spus Violeta Alexandru, membru al Guvernului Orban la Realitatea Plus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI