Deces straniu în Iași, pe malul lacului Ciric. A fost găsit fără suflare, cu pietre legate cu sârmă în jurul brâului și cu fața mutilată

Deces straniu în Iași, pe malul lacului Ciric. A fost găsit fără suflare, cu pietre legate cu sârmă în jurul brâului și cu fața mutilată
Bărbat găsit decedat pe lângă lacul Ciric

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 70 de ani a fost găsit pe malul lacului Ciric, aproape de intrarea în comuna Aroneanu, județul Iași. Un trecător a observat trupul neînsuflețit, sunând la 112. Oamenii legii au găsit sârme legate de pietre în jurul brâului. Polițiștii susțin că ar fi vorba despre o sinucidere.

Deces misterios în Iași

Bărbatul găsit mort în zona lacului Ciric a fost inginer de profesie. Alarma a fost dată de un bărbat ce era în trecere. Văzând cadavrul, a sunat la 112. Imediat au ajuns polițiștii la fața locului. Aceștia au descoperit lângă cadavru mai multe lucruri ce îi aparțineau decedatului. Printre ele se afla un ghiozdan, o geantă cu sticle cu și fără alcool, bucăți de sârmă și un cuțit.

Se pare că bărbatul avea legate de brâu mai multe pietre, spun surse din cadrul anchetei. Oamenii legii spun că este foarte probabil ca în acest caz să fie vorba despre sinucidere. În ghiozdan au fost găsite multe sticle cu alcool. Cel mai probabil, le-a băut pentru a-și face curaj.

Apoi, și-a legat pietrele de brâu cu sârmă și a sărit în apa lacului. Zona în care s-a aruncat bărbatul nu era foarte adâncă, fiind o zonă predominată de stuf. La un moment dat, probabil că a încercat să iasă din apă pentru a se salva. Fiind ud iar temperaturile nu au fost foarte ridicate, este probabil ca bărbatul să fi intrat în șoc hipotermic.

Bărbatul a fost inginer constructor

Reporterii „BZI” au aflat că bărbatul decedat are 74 de ani și se numește Gheorghe Palade. Acesta locuia împreună cu soția sa, într-un cartier din Iași. A fost semnalată dispariția sa pe 25 martie, cu aproximativ o lună înainte.

Gheorghe obișnuia să plece cu banii de acasă, însă de fiecare se întoarce. Din păcate, nu și de data asta. Polițiștii au demarat căutările și au încercat să-l caute pe bărbat atunci când s-a semnalat dispariția lui.

Ieri au stabilit că bărbatul găsit mort este Gheorghe Palade. Asupra lui a fost găsit și actul de identitate. De asemenea, polițiștii au constatat că, în zona feței, avea mai multe mușcături. Cel mai probabil, a fost mușcat de câini după ce a murit. Polițiștii eu demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate dacă este vorba despre o crimă sau sinucidere.

„Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe malul lacului Ciric a fost găsit cadavrul unui bărbat de aproximativ 70 de ani. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI