18 dec. 2021 | 09:51

Dealul lui Dumnezeu din România. Locul unde trăiește un animal biblic unic în lume

Diverse
Dealul lui Dumnezeu din România. Locul unde trăiește un animal biblic unic în lume

Există anumite locuri la noi în țară unde puțini oameni îndrăznesc să le calce. De exemplul, dealul lui Dumnezeu din România, locul unde trăiește un animal biblic unic în lume.

Dealul lui Dumnezeu se află în apropiere de Uricani, la aproximativ 35 de kilometri de Iași. Zona este una de stepă, cu stâncă, nisip și ierburi înalte. Rezervația este considerată leagănul unor făpturi extraordinare, care și-ar putea afla locul în mitologii. Pe dealul lui Dumnezeu regăsim cea mai mare concentrație de vipere de stepă.

Ce animal biblic trăiește pe dealul lui Dumnezeu din România

Până în prezent, herpetologii Facultăţii de Biologie au identificat 100 de exemplare, dar numărul lor poate trece de 500. Cu toate acestea, vorbim despre de un număr restrâns de exemplare, care trăiesc într-un spațiu endemic rezervat lor de mii de ani. Acestea sunt protejate de lege. De altfel, sunt puțini oameni care reușesc să dea nas în nasc cu aceste ființe.

Pe dealul lui Dumnezeu se regăsește o specie unică de reptile, și anume șarpele biblic. Legendele spun că șarpele ar putea fi din neamul balaurului spintecat de Sfântul Gheorghe.

Tot acolo se găsește și vipera de stepă. Aceasta face parte din specia Ursinii moldavica și se întâlnește numai în Moldova, în arealul descris. Vipera iese din hibernare în lunile martie-aprilei, după care năpârlesc și urmează perioada de reproducere.

Vipera de stepă are piele cenușie, bătând spre un cafeniu deschis, ori chiar gri-argintie, cu o bandă neagră, în zig-zag, pe spate. Reptila nu atacă, ci se retrage imediat din calea omului. Ea sare la atac dacă este încolțită, iar veninul său este extrem de periculos.

Cu toate acestea, specialiștii susțin că veninul de viperă-de-stepă ar putea fi deosebit de prețios în industria farmaceutică. Datorită faptului că specia este protejată prin lege, experții nu o pot explora.

Locul neștiut din centrul României unde găsești zeci de specii de păsări

România are multe locuri în care biodiversitatea reprezintă principalul reper. În afară de Delta Dunării, unde cresc zeci de mii de specii de păsări, mai există un loc unde aceeași biodiversitate este una spectaculoasă. Aproape de Cluj Napoca, în satul Sic, există un loc special, și aume Rezervația naturală Stufărișul din Sic.

Pentru localnici locul mirific este cunoscut și sub numele de „Delta Transilvaniei”, și pe bună dreptate. În acest loc, turistul va găsi o zonă protejată unde crește stuful care oferă adăpost și hrană pentru păsările migratoare.

Ca și Delta Dunării, în Stufărișul din Sic este cunoscut pentru varietatea de păsări migratoare care cuibăresc aici. tot aici, la Stufărișul din Sic puteți admira flora rezervației și, cu puțin noroc, o parte din faună.

Vorbim aici de păsări, reptile și amfibieni, pe care le puteți afla de pe panourile de pe un pavilion de la intrare. Acest peisaj poate fi admirat de pe un ponton de lemn, lung de aproximativ 1 kilometru.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Carmen Grebenișan, vacanță costisitoare după divorț. Vedeta nu s-a abținut de la nimic
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
DECIZIE pentru Elena Udrea. Se întâmplă chiar pe 6 iunie
Capital.ro
Alimentele care ne atacă puternic sistemul imunitar: ”Trebuie consumate cât mai rar!”
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
Șeful Casei de PENSII, ANUNȚ despre PENSII. Se FACE și a DOUA recalculare. VIN PRIMELE decizii
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro