24 iul. 2023 | 20:19

De unde provin toți cartofii de la McDonald’s, de fapt. Sunt foarte toxici timp de 6 săptămâni

Diverse
De unde provin toți cartofii de la McDonald’s, de fapt. Sunt foarte toxici timp de 6 săptămâni
Foto: Profimedia

Sunt nelipsiți din meniurile celebrului lanț de restaurante de tip fast-food, savurați de clienți în aproape toate colțurile lumii, însă puțini știu acest detaliu nebănuit despre ei. Află de unde ar proveni, de fapt, toți cartofii de la McDonald’s. Sunt foarte toxici timp de șase săptămâni.

Dezvăluiri surprinzătoare despre cartofii de la McDonald’s

În ultimele decenii, McDonald’s s-a transformat într-un fenomen global, deschizând restaurante în aproape toate colțurile lumii.

Cu mici diferențe, produsele din meniu sunt identice, iar unul dintre simbolurile lanțului sunt cartofii prăjiți. Aurii, crocanți la exterior și moi la interior, subțiri și foarte lungi, aspectul lor este un detaliu foarte important, fiind respectat în toate locațiile, indiferent de țară, de continent.

În mediul online circulă în ultima perioadă un videoclip ce a stârnit un val uriaș de reacții, fiind vizionat de aproape șapte milioane de oameni.

În înregistrarea video se susține că toți cartofii de la McDonald’s au aceeași provenineță. Pentru preparea lor se folosesc mereu cartofi Russet Burbank – acest soi a apărut ca o mutație a cartofului tradițional Burbank, fiind creația unui geniu al agronomiei și horticulturii americane, Luther Burbank, în anii 1870.

Te-ar putea interesa și: De ce e bine să mănânci cartofi cruzi. Explicația la care nimeni nu s-ar fi gândit. Ce spun specialiștii

Sunt foarte toxici timp de șase săptămâni

Acest tip de tubercul este renumit pentru forma alungită. Este destul de greu de cultivat, însă pentru cei de la McDonald’s, efortul merită din plin pentru a obține cartoful pai perfect. Mai mult, compania insistă să fie folosiți doar cei care nu au nicio pată pe suprafață.

Petele maronii sunt foarte des întâlnite în cazul soiului Russet Burbank. Singurul mod de a le elimina este prin folosirea unui pesticid numit Monitor ce ar fi atât de toxic încât fermierii care cresc acești cartofi, în statul american Idaho, evită să se apropie de cultură timp de cinci zile după stropirea cu respectiva substanță.

După recoltare, tuberculii sunt ținuți în spații închise cu atmosferă controlată, de dimensiunea unui teren de fotbal american pentru că, timp de șase săptămâni, nu sunt comestibili.

În secțiunea de comentarii, părerile sunt împărțite, mulți susținând că în țări precum Canada, Australia, Austria sau Noua Zeelandă, cartofii vin din producții locale.

Te-ar putea interesa și: Ce conțin cartofii de la McDonald’s, de fapt. Puțini știau că au 19 ingrediente!

@__unsentmessages__ The Reality of Mcdonald’s French Fries. #mcdonalds #fyp #potatoes ♬ original sound – Unsentmessages

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Salată de conopidă, rețeta care a făcut furori pe internet. E delicioasă și se prepară în doar câteva minute
Click.ro
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Vești surprinzătoare de la ANM. Vine ce ne dorim mai puțin
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
S-a pus limită la bani. Cine depășește 160 de euro trebuie să declare la vamă
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Se dau 25.000 de LEI PENSIE LUNARĂ pentru români! EXISTĂ o CONDIȚIE
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro