05 feb. 2024 | 15:41

De unde provin produsele de pe Temu și de ce sunt atât de ieftine. Cât durează să îți vină comanda VIDEO

Diverse
De unde provin produsele de pe Temu și de ce sunt atât de ieftine. Cât durează să îți vină comanda VIDEO
În cât timp vine comanda

Dacă ești un utilizator obișnuit de social media, cu siguranță ai văzut măcar o reclamă despre portalul de shopping Temu. Dar de unde provin produsele de pe Temu și de ce sunt atât de ieftine? Mulți oameni au stat pe gânduri dacă să își comande sau nu produse de aici, mai ales că unele oferte păreau prea bune ca să fie reale.

De unde provin produsele de pe Temu și de ce sunt atât de ieftine

O întrebare care a preocupat oamenii de la lansarea acestei platforme, iar aceea este de ce Temu este atât de ieftin și estelegal? 

Temu este un marketplace online cu sediul în China, disponibil ca aplicație eCommerce, care oferă o varietate de produse pe care le poți cumpăra. 

Poți să cumperi diverse accesorii auto, îmbrăcăminte, mici electrocasnice, mobilier de exterior, scule electrice, haine pentru copii și multe alte opțiuni la prețuri extrem de reduse. 

Această aplicație eCommerce este deținută de Pinduoduo Inc. 

O mare varietate de produse disponibile pe Temu sunt livrate direct de la furnizorii și fabricile chinezești. 

Referitor la transportatori, Temu preferă cei locali, precum Fan Courier sau Cargus. Cu toate acestea, au existat mai multe cazuri de întârzieri în livrarea produselor în China, iar dificultățile în returnarea produselor au fost o problemă recurentă.

 Cât durează să îți vină comanda

Temu asigură livrare gratuită pentru majoritatea comenzilor plasate și promite să livreze produsul în 5 până la 25 de zile. Cei mai mulți clienții au primit comenzile în cel mult două săptămâni. 

Poți plăti în plus pentru o livrare mai rapidă, dar acest lucru nu este posibil pentru fiecare produs. Astfel de produse au nevoie de cel puțin 3 zile pentru a fi pregătite pentru livrare. 

Luând în considerare toate aspectele, în timp ce Temu este probabil singurul loc online care vinde adidași la 20 de lei, este cu siguranță prudent să abordezi aplicația cu precauție.

Zilnic, românii plasează peste 10.000 de comenzi pe Temu și Shein.

Temu pretinde că prețurile sale sunt cu 70% mai ieftine decât cele oferite de comercianții tradiționali. Prețurile care atrag atenția sunt cu siguranță tentante, dar cum reușește site-ul să le mențină atât de mici?

Temu susține că acest lucru se datorează modelului său de afaceri direct către consumator, care „elimină intermediarii”. Vânzătorii obțin produse la scară direct de la producători în China, ceea ce înseamnă că beneficiază de reduceri la cantitate și pot consolida costurile de transport.

De ce este Temu atât de ieftin

În timpul achizițiilor, oamenii se întreabă adesea de ce Temu este atât de ieftin. 

Selecția nesfârșită de produse a Temu și prețurile incredibil de scăzute au uimit consumatorii încă de când s-a compania s-a lansat pe piață.

Cu toate acestea, cercetări recente arată că cifrele impresionante de vânzări nu se traduc neapărat în profit pentru comerciantul electronic. Firma de gestionare a averii Sanford C. Bernstein estimează că, în timp ce Temu a generat în jur de 13 miliarde de dolari la nivel global în acest an, este posibil să înregistreze încă o pierdere de 3,65 miliarde de dolari.

Dacă estimările Bernstein sunt corecte, nu se poate nega că aceste pierderi sunt masive. Cu toate acestea, cercetătorii subliniază și faptul că pierderile companiei ar putea scădea la 1,9 miliarde de dolari până în 2025, dacă aplicația continuă să își atingă obiectivele.

De asemenea, cifrele de venit ale Temu se îndreaptă către dublarea predicțiilor făcute de comerciant în ianuarie. 

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Medicul care l-a operat a anunțat acum. FLORIN PIERSIC...
Capital.ro
Când pică Paștele în 2025. Se întâmplă asta o dată la câțiva ani
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DECIZIE de ULTIMĂ oră a MEDICILOR! Ce se ÎNTÂMPLĂ cu FLORIN PIERSIC
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro