De unde poți să cumperi cireșe ieftine. Prețul poate fi chiar de 5 ori mai mic

de: Stan Nicu
17 05. 2022

Luna mai este luna apariției cireșelor, însă în primele zile cireșele apar în piețe la prețuri exorbitante. Pentru cei care au poftă mare de cireșe și nu mai au răbdare până când prețul acestora va reveni la normal, pot cumpăra cireșe mai ieftine dintr-un anumit loc. De unde poți să cumperi cireșe ieftine, la un preț de 5 ori mai mic, vezi în rândurile de mai jos.

De unde poți să cumperi cireșe la un preț mult mai mic în acest weekend. Unde trebuie să mergi

Cei care au poftă de cireșe, însă nu își permit să le cumpere din piețe unde prețul acestora ajunge și la 150 de lei kilogramul, pot face zilele astea un drum până în apropiere de Ploiești unde vor găsi fructele mult dorite la un preț mult mai mic.

Astfel, cei care locuiesc sau care au drum pe lângă Ploiești vor avea șansa în acest weekend să cumpere fructele care au un preț de lux în această perioadă mult mai ieftin.

Festivalul Cireșelor din Păulești

Comuna Păulești, o localitate aflată la 8 kilometri de Ploiești și în jur de 70 de km de București, găzduiește de câțiva ani Festivalul Cireșelor. Sărbătoarea cireșelor va avea loc în weekendul 21-22 mai, iar prețul gustoaselor fructe va fi și de cinci ori mai mic față de piețele din țară.

De altfel, de cum intri în comuna Păulești cireșele te îmbie să le cumperi direct de la porțile producătorilor. Astfel, foarte mulți șoferii trag pe dreapta pentru a cumpăra un kilogram de cireșe la un preț mult mai mic ca în București.

Cât costă cireșele la poarta producătorului în aceste zile

Mai exact, un kilogram de cireșe se vinde la Păulești, în aceste zile, cu circa 25-30 de lei. Astfel, la Festivalul Cireșelor este posibil ca prețurile să fie chiar mai mici, pentru că acolo se vor reuni foarte mulți producători de cireșe.

Festivalul Cireșelor de la Păulești va fi redeschis după cei doi ani de pandemie, timp în care nu a fost posibilă organizarea lui.

Cireșele de mai, emblema localității Păulești

„Emblema comunei sunt cireşele de mai. Ne bucurăm că le avem, nu ştiu cât va mai dura pentru că în ziua de azi un pom ţine 10-15 ani. Anul acesta, timpul nu ne-a ajutat ca în alţi ani, dar cireşele sunt deja la porţile oamenilor , ne putem bucura de ele. Nu facem festival fără această fructă bună”, a declarat primarul comunei Păulești, Sandu Tudor, confom Antena 3.