De ce vrea Klaus Iohannis să îi convingă pe români să se vaccineze anti-covid-19, de fapt VIDEO

De ce vrea Klaus Iohannis să îi convingă pe români să se vaccineze anti-covid-19, de fapt VIDEO
Klaus Iohannis încearcă să convingă românii să se vaccineze

Deși într-un trend descendent la incidența ratei de infectare, autoritățile doresc o accelerare a gradului de vaccinare a populației. Cu cât sunt vaccinați mai mulți români, cu atât incidența poate să scadă, spun specialiștii. Același lucru la reiterat și președintele Klaus Iohannis astăzi, în dialogul cu presa.

Vaccinarea covid reduce rata infecției la toate grupele de vârstă

Odată cu apariția vaccinurilor covid majoritatea specialiștilor au căzut de acord asupra unui aspect. Cu cât sunt vaccinați mai mulți oameni cu atât rata infecției scade. Șansele de a fi infectat au scăzut brusc după o primă doză fie a vaccinurilor AstraZeneca, fie a vaccinurilor Pfizer, a constatat un studiu din Marea Britanie. Vaccinurile au funcționat la fel de bine la vârsta de peste 75 de ani și în cele cu condiții de sănătate subiacente, ca și la alte persoane.

Datele au fost confirmate și la nivel local, în România. Cu cât rata vaccinării a crescut, cu atât pericolul de infectare în comunitate a scăzut. Ca drept dovadă, la nivelul capitalei, astăzi s-a ajuns la o incidență sub 1% la mia de locuitori. Concluzia este că vaccinarea își face efectul asupra comunităților vulnerabile. Despre accelerarea vaccinărilor a încercat astăzi și președintele Klaus Iohannis să-i convingă pe românii care încă nu s-au vaccinat.

Klaus Iohannis încearcă să convingă românii să se vaccineze

Este un fapt cert că o imunizare în masă ajută la reducerea numărului de infecții. O spun studiile internaționale, dar și cele realizate de specialiștii români. În intervenția de astăzi, Klaus Iohannis a transmis un nou mesaj românilor încă sceptici. Președintele a accentuat necesitatea accelerării imunizării a cât mai multor români pentru a putea reveni, cât de cât, la o normalitate.

”Obiectivul campaniei de vaccinare este pe termen scurt acela de a reduce numărul îmbolnăvirilor. De reducere a spitalizărilor şi deceselor provocate de COVID-19, iar acest lucru se întâmplă deja. Pe termen mediu scopul este, bineînţeles, acela de a atinge pragul critic de imunitate care să stopeze definitiv transmiterea comunitară a virusului. Atrag atenţia asupra unui potenţial pericol, poate nu îndeajuns de bine conştientizat sau explicat.

Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există posibilitatea ca unele persoane să considere că ce a fost mai greu a trecut şi că nu mai are rost să se vaccineze. Este însă o falsă senzaţie de securitate. Până nu vom fi imunizaţi într-un procent semnificativ, pandemia nu se poate încheia, iar riscul pentru cei nevaccinaţi de a face o formă severă a bolii rămâne unul ridicat. Aşadar, dragi români, nu ezitaţi să vă vaccinaţi”, a spus Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI