De ce un medic veterinar din Iași trebuie să achite daune morale unui spital. Totul a pornit de la o postare scandaloasă pe Facebook

De ce un medic veterinar din Iași trebuie să achite daune morale unui spital. Totul a pornit de la o postare scandaloasă pe Facebook
Un medic veterinar trebuie să achite daune morale unui spital

Judecătorii ieșeni au emis recent o sentință surprinzătoare. Prin aceasta, un medic veterinar din Iași trebuie să achite daune morale unui spital. Bogdan Novenschi trebuie să achite daune morale Spitalului Județean de Urgență Vaslui, după ce ar fi făcut o postare scandaloasă pe Facebook

Medicul trebuie să plătească daune morale spitalului

Tot scandalul a pornit de la o postare pe Facebook făcută de Bogdan Nevenschi. În acest sens, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis acțiunea formulată de Spitalul de Urgență Vaslui, împotriva medicului veterinar. Bărbatul este obligat să plătească 1.000 de lei, daune morale.

„Instanța admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în contradictoriu cu pârâtul Bogdan Novenschi. Constată caracterul ilicit al faptei săvârșite de către pârât, constând în publicarea postării pe pagina personală de Facebook, de pe data de 29 ianuarie 2020. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 1.000 de lei, cu titlu de daune morale, produse ca urmare a atingerilor aduse imaginii și reputației reclamantului, prin postarea anterior menționată. Obligă pârâtul la publicarea, pe cheltuiala sa, a dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de circulație locală (raportat la sediul reclamantului). Respinge cererea pârâtului de obligare a reclamantului la plata cheltuielilor de judecată”, au precizat judecătorii ieșeni.

Scandalul a pornit de la o postare pe Facebook

Procesul între Spitalul Județean de Urgență Vaslui și medicul veterinar a început pe 25 noiembrie 2020. Inițial, reclamații au depus acțiunea la Judecătoria Vaslui în octombrie 2020. Cu toate acestea, instanța și-a declinat competența în favoarea celei de la Răducăneni.

Aceștia au ascultat părțile implicate, au analizat situația și au luat decizia finală. Magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au ajuns la concluzia că reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Vaslui au avut dreptate. Aceștia au susținut că postarea făcută de medicul veterinar pe rețeaua de socializare a afectat imaginea unității medicale.

Reporterii BZI l-au contactat telefonic pe Bogdan Novenschi.

„Eu am relatat pe pagina personală de Facebook o întâmplare tragică a unei fetițe, care, după o suferință, a decedat la spitalul din Iași, după ce a fost transferată din Vaslui. Era vorba și despre un aspect personal, pentru că fetița era a unei cunoștințe de-a familiei noastre. Respectiva doamnă a fost și în instanță și a confirmat cele relatate. Noi, sigur, suntem foarte mirați de verdict, întrucât am arătat că ce a fost postat a fost pur și simplu o descriere, iar postarea a stat foarte puțin”, a subliniat medicul veterinar ieșean Bogdan Novenschi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI