De ce trebuie să ungi ardeii grași înainte de a pune umplutura în ei. Așa faci cea mai bună mâncărică!

de: Iulia Statie
14 12. 2021

Mulți români adoră să servească ardei umpluți, însă, de multe ori, textura pe care o are această mâncare nu iese chiar așa de bine. Legumele ar trebui să fie unse înante ca umplutura să fie adăugată, însă multe gospodine uită de acest truc important. Ce este necesar să faci, de fapt?

Ce trebuie să faci înainte de a adăuga umplutura în ardeii grași

O porție de ardei umpluți este foarte apreciată, mai ales în această perioadă a anului! Gospodinele pregătesc tot felul de bucate pentru ca persoanele dragi să fie impresionate. Din păcate, textura pe care o are la final această mâncare le dă mari bătăi de cap tuturor.

S-a aflat un secret care o să îți facă viața mai ușoară! O să observi că mâncarea ta o să fie extrem de delicioasă, iar toată lumea o să mai ceară o porție. Trebuie doar să ungi legumele înainte de a adăuga umplutura. O să observi că ardeii umpluți o să fie mai gustoși ca niciodată!

Folosește o pensulă îmbibată în ulei de măsline pe ardeii grași cruzi. Adaugă umplutura și lasă legumele la fiert. O să observi că ardeii o să își păstreze culoarea și o să aibă o textură fermă dacă recurgi la acest truc inedit. Cei dragi o să fie impresionați de talentul tău în bucătărie.

Rețetă simplă de ardei umpluți. Tot ce trebuie să faci

O să ai nevoie de 1 kilogram de carne tocată, 3 cepe mari, 10 ardei grași, o cană de orez, 1 ou, cimbru, pătrunjel, 2 linguri de pasă de tomate, sare și piper. Este foarte ușor să pregătești ardei umpluți, deci nu o să petreci foarte mult timp în bucătărie! Rețeta este simplă, spre bucuria gospodinelor din țară.

Începe prin a curăța legumele de cotoare. Ardeii trebuie să fie tăiați la vârf și spălați, apoi unși cu o pensulă îmbibată în ulei de măsline. Călește ceapa într-o tigaie și adaugă pasta de tomate, alături de câteva linguri de apă. Lasă totul așa timp de câteva minute înainte de a pune și orezul.

Secretele gospodinelor s-au aflat

Amestecă bine compoziția și pune pătrunjelul tocat mărunt după câteva minute, înainte să adaugi și carnea tocată, oul și celelalte ingrediente. Umple ardeii, apoi pune mâncarea într-o cratiță cu apă. Ei trebuie să fie lăsați la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.

Înainte ca aceștia să fiarbă complet, adaugă o jumătate de cană de apă amestecată cu suc de roșii. Ardeii umpluți mai trebuie să fie lăsați timp de 10-15 minute la cuptor. După acest pas, îi poți scoate și lăsa la răcit. Poftă bună!