Românii se încred foarte mult în tradiții și superstiții. Tocmai de aceea, suntem foarte atenți atunci când vine vorba despre lucrurile care ne aduc noroc și spor în casă. Spre exemplu, știai că există un aliment special care nu doar că ne dă o stare de bine, ci are și puteri miraculoase, fiind perfect pentru energii pozitive. Află mai multe despre mierea ținută mereu în bucătărie.
Un borcan de miere păstrat în dulap face minuni pentru locuința ta. Deși se regășește în aproape toate bucătăriile, nu foarte multă lume este conștientă de puterea acestui produs apicol, mai ales atunci când este poziționat și folosit corect. Nectarul zeilor are o sumedenie de beneficii pentru sănătate, fiind un deliciu atât în deserturi, cât și în ceai sau lapte cald. Totuși, de ce trebuie ținută mierea doar în bucătărie?
Celebrul lichid gros, de culoarea chihlimbarului și produs de albine, este un aliment unic, despre care se spune că vindecă boli. Mierea reprezintă un simbol religios, apărând atât în Biblie, cât și în Coran. Potrivit superstițiilor, un borcan mic cu miere trebuie așezat în mijlocul mesei, pentru a-și împrăștia puterile miraculoase asupra tuturor membrilor familiei. Practic, aduce norocul în casă.
Un alt lucru foarte important este să nu o lași să se cristalizeze, deși este un proces care ne confirmă că alimentul este natural. În acest caz, conform tradiției, trebuie decristalizată imediat. Cum? Fierbe apă într-o oală, stinge focul și introdu borcanul cu miere în apa caldă care va topi cristalele foarte rapid. În felul acesta, nectarul va deveni iar lichid. Atenție, însă! Mierea nu se ține la frigider, ci doar la temperatura camerei.
Mierea este unul dintre alimentele naturale și sănătoase fără termen de valabilitate. Totodată, întărește sistemul imunitar și tratează răcelile, arsurile și rănile, fiind des utilizată în industria cosmetică. Produsul conține 80% zahăr natural (fructoză și glucoză), 18% apă, 2% vitamine și minerale, cum ar fi B6, aminoacizi, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc.
În plus, este un bun antioxidant, antibacterian și anti-inflamator și nu are grăsimi. Înlocuiește cu succes zahărul din comerț, putând fi consumată o linguriță când îți este poftă de ceva dulce. Și asta nu este tot! Poate ajuta la îmbunătățirea memoriei, datorită nivelului ridicat de antioxidanți. Știai că mierea a fost prima monedă de schimb din lume? Banul avea o albină desenată pe el.