08 sept. 2024 | 11:05

De ce trebuie să scoți rufele cât mai repede după ce le-ai spălat la mașină. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Utile
De ce trebuie să scoți rufele cât mai repede după ce le-ai spălat la mașină. Greșeala pe care o fac multe gospodine
De ce trebuie sa scoti rufele cat mai repede dupa ce le-ai spalat la masina

Puține gospodine știu de ce trebuie să scoți rufele cât mai repede după ce le-ai spălat la mașină. Unele persoane lasă chiar mașina de spălat în funcțiune și se întorc acasă după mai multe ore, ceea ce este total greșit, după cum veți vedea în rândurile de mai jos.

Iată de ce trebuie să scoți rufele cât mai repede după ce le-ai spălat la mașină

Mașina de spălat este unul dintre cele mai importante electrocasnice dintr-o gospodărie și asta se vede doar atunci când aparatul se strică și suntem nevoiți să spălăm de mână. De aceea, este foarte important să știm cum să avem grijă de mașina de spălat, mai ales că una nouă nu este deloc ieftină.

Dar ce se întâmplă dacă lăsăm prea mult timp hainele în mașina de spălat, după spălare? Ei bine, această eroare poate crea condițiile perfecte pentru dezvoltarea bacteriilor și mucegaiului, care se răsfrâng asupra hainelor, dar și a mașinii de spălat. Hainele prind un miros urât, dacă rămân mai mult de 30 de minute în mașină, după spălare. Mai multe studii confirmă această ipoteză, principalul motiv fiind mediul umed și cald care rămâne prins în interiorul tamburului după spălare. Așa cum a fost menționat pe site-ul Home Now, care a oferit și câteva sfaturi despre cum să eliminăm murdăria acumulată în aparat. Citețște și Metoda inteligentă care te ajută să dezinfectezi plăpumile și pernele. Nu este nevoie de mașina de spălat

Bacterii și mucegai

Aceste condiții create în mașina de spălat pot duce la acumularea de bacterii și mucegai pe haine, ceea ce, în timp, poate fi foarte dăunător pentru sănătate. Există o modalitate foarte simplă de a rezolva și preveni această problemă comună: ventilația.

Se întâmplă foarte des să lași toate rufele în interiorul mașinii de spălat pentru o anumită perioadă de timp după ce mașina a terminat de spălat. Această acțiune este complet nerecomandată. Ce ar trebui să faci este să deschizi ușa imediat ce se termină spălarea și să lași să se ventileze câteva minute înainte de a pune rufele la uscat.

Pe site-ul menționat s-a recomandat, de asemenea, să cureți mașina de spălat regulat. Astfel, se asigură funcționarea corectă a aparatului și o igienă bună. În plus, aceasta este cea mai eficientă metodă de a elimina mirosurile neplăcute, potrivit 20minutos.es. Citește și În ce să înmoi prosoapele de plajă înainte de a le băga în mașina de spălat. Trucul secret care le face din nou pufoase și fine

Cum să elimini bacteriile din mașina de spălat

  • Folosește un ciclu de spălare cu apă fierbinte: Efectuează un ciclu de spălare la temperaturi ridicate (60°C sau mai mult) cu un produs de curățare special pentru mașini de spălat sau cu oțet alb. Acest lucru ajută la distrugerea bacteriilor și mucegaiului.
  • După fiecare spălare, șterge garnitura ușii cu un prosop uscat pentru a preveni acumularea de umezeală și murdărie. Verifică și curăță orice reziduuri acumulate. Șterge interiorul ușii cu o soluție de apă și oțet pentru a îndepărta bacteriile și murdăria.
  • Verifică și curăță filtrele mașinii de spălat conform recomandărilor producătorului. Filtrele blochează particule de murdărie și detergenți care pot contribui la acumularea bacteriilor.
  • După terminarea unui ciclu de spălare, lasă ușa mașinii deschisă pentru a permite aerisirea interiorului și a preveni acumularea de umiditate.
  • Curăță compartimentul pentru detergent: Îndepărtează și curăță periodic compartimentul în care adaugi detergentul, deoarece acesta poate aduna mucegai și bacterii.

 

Parteneri
De ce nu poate fi înmormântat Gigi Mulțescu în locul unde și-ar fi dorit familia. Soția fostului mare fotbalist a spus totul
Redactia.ro
Ostropel de pui cu mămăliguță. Așa îl făceau și bunicile noastre
Click.ro
Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost afectată de inundaţii, poate vreţi să mergem la o familie, două”
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
Risc mare la pensie: perioadele care nu aduc puncte de vechime
EVZ.ro
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews
Viața la bloc. Toții proprietarii de apartamente sunt obligați. Poți chiar să îți pierzi apartamentul
Capital.ro
Ea are 30 de ani și el, 64, si e chiar mai tânără decât copiii lui. Cine e superba moldoveancă?
Avantaje
PENSIE mai mică pentru vârstnici. Pensionarii care vor da BANII înapoi
Mediaflux
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician după ce a suferit complicații. Cum arată acum
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro