De ce trebuie să îți înmoi costumele de baie în apă cu oțet. Trucul e prea tare!
Costumele de baie sunt accesoriile abia așteptate în sezonul cald. Doamnele și domnișoarele au multe opțiuni la îndemână care mai de care mai spectaculoase și mai deosebite. Designerii s-au ocupat de acest lucru și au reușit să facă din unele piese ceva ieșit din comun. Desigur că în restul timpului ele rămân undeva aruncate într-un dulap. Câteva din ele nu sunt scoase la lumină chiar și ani, pentru că altele noi le iau locul. Cum te ajută oțetul în acest scenariu și de ce trebuie să înmoi costumele tale de baie în ingredientul pe care îl folosești de regulă în bucătărie?
Truc pentru costum de baie: înmoaie piesele vestimentare în oțet
Costumele de baie sunt unele din accesoriile preferate din sezonul cald. Toată lumea abia așteaptă să lase tricourile și pantalonii scurți și să intre în apele mării sau în piscină într-un costum de baie care să ofere libertate deplină de mișcare.
Desigur că toți oameni au în sertarele speciale și costume de baie care stau acolo de ani de zile. În locul lor au venit altele noi care mai de care mai speciale și mai impresionante.
Este de-a dreptul incredibil ce au putut face unii designeri în privința unor colecții potrivite pentru distracția în apă. În cazul celor uitate în sertare există o soluție care să le salveze.
Cum trebuie să procedezi?
Poți să le aduci forma la viață și să scapi de mirosul neplăcut cu ajutorul oțetului. Trebuie să știi că țesătura de la costumele de baie este diferită față de celelalte pentru a putea fi folosită în apă fără nicio problemă pentru o perioadă lungă de timp.
În piscine și în mare sunt multe bacterii sau clor. De asemenea, în timpul bălăcelii pot apărea urme de nisip, nămol, pete de la crema de protecție solară sau decolorarea de la soare. Este indicat să folosești oțet pentru a ucide bacteriile și pentru a proteja culoarea.
În felul acesta scapi și de mirosul neplăcut. Poți pune oțetul pe post de balsam de rufe atunci când bagi la mașină doar costumele de baie. Este necesar să usuci hainele la umbră pentru că razele pot face ca toate culorile să se estompeze.
Istoria costumului de baie
Oamenii au început să privească apa drept o sursă de amuzament la începutul anilor 1800. Pielea bronzată era atunci semn al sărăciei, iar tenul cât mai alb al persoanelor care dețin titluri înalte.
În secolul al XIX-lea toată lumea făcea baie îmbrăcată complet, iar femeile își coseau pietre în rochii pentru a nu pluti. Primele costume de baie erau făcute din lână. În anii 1900 rochia lungă era vestimentația pentru mare în preajma altora.
La scurt timp au apărut în prim-plan costumele speciale pentru sportivele care practicau înotul ce arătau ca o salopetă lipită de corp formată dintr-un maieu cu barete late și pantaloni aproape până la genunchi.