Roșiile sunt unele dintre cele mai apreciate legume și sunt cultivate în lumea întreagă de sute de ani. Acestea sunt pretențioase, de aceea trebuie îngrijite și întreținute pe tot parcursul creșterii până la recoltare. Află de ce trebuie să apleci răsadurile în grădină, iar efectul e nebănuit.
Cultura de tomate este una dintre cele mai importante din țara noastră. Acestea se plantează pe scară largă, indiferent de zonă. Cel mai întâlnit sistem de cultură este cel pentru recolta de vară și toamnă, prin răsad. Dar se cultivă și în solarii sau în răsadnițe. Dar trebuie să cunoști o tehnică care are un efect nebănuit pentru a recolta cât mai multe roșii.
Orice gospodar care își face o grădină de legume va păstra loc și pentru roșii. Sunt legume gustoase, preferate pentru consumul crud sau conservate. Dar știi de ce trebuie să apleci răsadurile de tomate în grădină? Este o tehnică cu un efect nebănuit.
Daca vrei să ai roșii bune și pentru a îmbunătăți dezvoltarea rădăcinilor, asteaptă pănă când ele cresc 40 cm. Apoi poți să le apleci, să le culci la pământ. Această metodă este folosită pentru ca tufele să nu crească prea mult și, astfel, vor face mai multe flori și fructe. Cel mai bine ar fi să le apleci după-amiază, după ora 15, în zile însorite, când nu conțin multă apă.
Roșiile sunt plante foarte sensibile la temperaturile scăzute, astfel că este important momentul în care plantezi răsaduri, dar mai ales momentul când acestea vor fi replantate în grădini.
Dacă răsadurile sunt plantate în grădină, se face de obicei în luna mai, când riscul de temperaturi foarte scăzute, atât pe timpul zilei, cât și al nopții, a trecut. În cazul în care răsadurile vor fi plantate în sere și solarii, atunci ele pot fi plantate încă din lunile de iarnă.
Răsadurile de roșii sunt bune de plantare atunci când înălțimea tulpinilor este de 25-30 cm, prezintă de la 6 până la 10 frunze și încep să apară primii muguri.
Roșiile sunt plante pretențioase, trebuie îngrijite și întreținute pe tot parcursul creșterii până la recoltare. De aceea, este nevoie de câteva lucrări pentru a avea o recoltă bogată.