Vremea extremă din ultima perioadă îi supune pe șoferi la tot felul de provocări. Furtunile care apar din senin vara pot fi periculoase atunci când ești prins în trafic, dar grație acestui truc banal, poți evita pericolul. Ai nevoie doar de un cartof, pe care să îl ții în mașină tot timpul și să îl folosești atunci când plouă abundent.
Vara aceasta s-a caracterizat prin fenomene meteo extreme. De la temperaturi de peste 40 de grade Celsius, până la furtuni cu descărcări electrice și grindină, toate aceste fenomene au fost la ordinea zilei în lunile care au trecut. De multe ori se întâmplă ca furtunile de vară să se pornească din senin, fără să fie anunțate în prognoza meteo.
Dacă ești prins în trafic de o ploaie abundentă, ar fi bine să ai în mașină un cartof, potrivit unui truc devenit viral pe rețelele de socializare. Un creator de conținut din Marea Britanie a postat un filmuleț demonstrativ pe internet, în care a explicat cum un banal cartof poate face diferența, în cazul în care te prinde o ploaie torențială.
Practic, ce trebuie să faci este să tai cartoful pe jumătate și să freci parbrizul mașinii cu interiorul legumei. Amidonul din cartof creează o peliculă care protejează parbrizul împotriva apei, iar atunci când plouă abundent, nu se mai creează acea perdea de apă pe geamul mașinii. În filmarea postată pe internet, se vede cum pe jumătatea de parbriz pe care a fost aplicat cartoful apa se scurge imediat, în timp ce pe celalată jumătate, picăturile rămân, îngreunând vizibilitatea.
Furtunile și ploile abundente fac să se circule cu dificultate. Atunci când vremea este capricioasă, șoferii ar trebui să adapteze viteza la condițiile meteo și să respecte recomandările autorităților. De asemenea, atunci când este grindină și vijelie, crește pericolul ca mașina să fie lovită de anumite obiecte sau crengi de copac rupte de vânt.
Atunci când se prognozează furtuni, este recomandat să se evite pe cât posibil deplasările, până când vremea se liniștește. În ceea ce privește locul unde este parcată mașina, acesta ar trebui să fie unul sigur, pentru a evita riscul unor pagube materiale provocate de copacii rupți sau de obiectele căzute de la înălțime.