Cu siguranță mulți utilizatori ai aplicației WhatsApp au observat faptul că uneori vocea lor sună diferit. Câțiva specialiști au adus o explicație pentru care tonul nostru este altul în momentul în care comunicăm cu persoanele dragi prin intermediul aplicației acesteia. Care este motivul pentru care se întâmplă asta? Cei mai mulți oameni își ușurează munca și preferă să vorbească în fața receptorului mobilului în loc să mai scrie.
Cu siguranță te-ai lovit și tu de scenariul în care erai pe grabă și ai preferat să trimiți un mesaj vocal pe diverse aplicații. Majoritatea oamenilor adoră să folosească WhatsApp, fiind pe placul multora.
De asemenea, este și mult mai ușor să te faci astfel înțeles pentru că persoana de la capătul celălalt îți aude reacția, inflexiunea vocii sau anumite ticuri care arată dacă ești sau nu supărat ori emoționat din cauza unui subiect.
Un număr mare de oameni au observat cum tonul lor este diferit. Află că tot tehnologia este de vină. Foarte puține persoane adoră să își asculte vocea înregistrată, motiv pentru care se critică aspru atunci când ascultă din nou vocalele trimise.
De asemenea, în cazul acesta contează și modul în care vrei să te arăți în fața destinatarului. Poți face ca vocea ta să sune mai frumos și mai armonios sau poți să îți exprimi emoțiile negative prin ea.
Indiferent dacă trimiteți mesaje vocale pe WhatsApp, Facebook sau Instagram, efectul este același. Pentru a nu te simți prost pentru felul în care sună ea, încearcă să vorbești pe aer, dar fără să forțezi nimic. În modul acesta vei vorbi cât mai aproape de vocea ta în realitate.
Explicația pentru mesajele înregistrate a fost oferită de specialiști. Toată lumea simte o aversiune atunci când un sunet devine prea înalt, lucru care se întâmplă și la telefon.
Timpanul vibrează împotriva oaselor urechii medii când primește unde sonore. În modul acesta sunt trimise vibrații cohleei din urechea internă.
Semnalele călătoresc spre neuroni, acolo unde sunetul este interpretat. Microfoanele nu înregistrează o anumită reverberație, ci doar undele sonore transmise prin aer.
Frecvențele se aud în modul acesta cu un ton mai jos. Dr. Yale Cohen, colaborator la Perelman School of Medicine din cadrul Universității din Pennsylvania, susține că sunetul se manifestă altfel când pleacă din gura noastră către urechea altei persoane.