De ce sunt atrase fetele de culoarea roz. Puțină lume știa asta

De ce sunt atrase fetele de culoarea roz. Puțină lume știa asta
De ce sunt atrase fetele de culoarea roz. Puțină lume știa asta

Ideea de a asocia culoarea albastră cu sexul masculin ne poartă cu gândul în vremurile vechi, când nașterea unui băiat era considerată semn de noroc în famili. Pe de altă parte, alegerea culorii roz pentru fete este inspirată dintr-o legendă europeană, care vorbește despre trandafiri roz delicați, din care se nasc fetițele. Odată cu trecerea anilor s-au schimbat multe, dar nu și atracția fetelor pentru culoarea parcă predestinată.

Explicația științifică pentru care fetele sunt atrase de roz

Potrivit specialiștilor, preferința pentru culoarea roz vine din vremurile ancestrale, când preocuparea de bază a femeilor era aceea de a culege fructe. Un fruct copt era, ca și astăzi, roz, roșu sau mov, de unde și atracția instinctivă către aceste nuanțe, potrivit The Week.

Concluzia aparține cercetătorilor de la Universitatea chineză Zhejiang, care au pus 350 de subiecți să așeze în ordinea preferinței 11 culori. Astfel, s-a dovedit că femeile erau atrase de roz, purpuriu și alb, în timp ce bărbații de albastru și verde. Cât despre preferințele bărbaților, acestea sunt motivate prin faptul că vremea bună, reprezentată prin verde (vegetație) și albastru (cer senin), era prielnică vănătorii, care era preocuparea de bază a lor.

Ce culoare e preferată acum de ambele sexe?

Un alt experiment legat de cine ce culoare preferă, realizat în anul 2007 la Universitatea Newcastle, a arătat că tuturor că, indiferent de sex, le place albastrul, doar că femeile îl preferă pe cel cu tonuri mai calde, de roșu, în timp ce bărbații pe cel care se apropie de culoarea verde. Preferințele au fost puse și în acest caz pe seama preocupărilor din vechime ale reprezentanților celor două sexe.

  • În China antică, atunci când vopseaua și culorile erau încă rare, rozul era o culoare totuși disponibilă și ieftină, în timp ce albastru era rar și scump.
  • La începutul secolului XX, culoarea predominantă la copii era albul, atât la fete, cât și la băieți.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI