De ce Simona Halep se accidentează des, de fapt. Un expert ne lămurește: ce greșeli face

De ce Simona Halep se accidentează des, de fapt. Un expert ne lămurește: ce greșeli face
Care este motivul pentru care Simona Halep se accidentează des?

Care este motivul pentru care Simona Halep se accidentează des? Un expert vine cu explicații pentru evenimentele care o opresc din drum pe campioana noastră. Ce greșeli face cunoscuta jucătoare de tenis?

Părerea experților: motivul pentru care Simona Halep se accidentează des

Simona Halep a suferit un șir lung de accidentări care au intervenit în evoluția sa chiar și în mijlocul unui joc. Un om important din tenisul românesc vine cu o explicație din dreptul evenimentelor nefericite care i-au ținut cu sufletul la gură pe fani în privința evoluției sportivei.

Concret, Mihai Rusu mărturisește care sunt greșelile pe care le-a făcut campiona noastră de-a lungul timpului. Amintim că Halep ratează Grand Slam-ul de la Roland Garros în urma unei rupturi la gamba stângă. De asemenea, aceasta a tăiat de pe listă și alte turnee în 2012 din cauza unor probleme serioase la umăr și la spate.

Fostul jucător profesionist și antrenor susține că opririle nefericite din carieră ale acesteia sunt bazate pe niște greșeli atât din teren, cât și în afara lui. Fosta voce a Europei Libere pune sub semnul întrebării viața de privată a Simonei.

Se pare că cea din urmă ar fi neglijat cu desăvârșire acest aspect, lucru care nu este permis pentru sportivii de peformanță. Mai mult decât atât, aceasta n-ar fi atentă nici la cum se îmbină viața sportivă cu viața mondenă.

„S-a sacrificat pentru aceste turnee și rezultate sau le-a obținut din talent?”

„Antrenamentele și meciurile ei au fost, în ultimii doi ani și jumătate, în „salturi”, pauze, reveniri, forțări! Antrenamentele au de obicei o intensitate de 80%, maximum 90%. Iar în meci ai nevoie, de la prima minge, de 100% performanță! Și atunci, ei i-au lipsit în meciurile și în turneele mari cel puțin 5% pentru a ajunge la forma prin care a câștigat turnee de Grand Slam și a devenit lider WTA. Alte cauze: regenerarea – nu știm cum s-a regenerat; alimentația – nu știm ce mănâncă și ce consumă!

Despre viața sportivă sunt semne de întrebare pentru că noi cunoaștem viața mondenă, mai puțin viața sportivă! Se sacrifică pentru viața sportivă? Antrenamente, meciuri, program special pentru anumite turnee, în funcție de suprafață, în funcție de puncte, în funcție de bani, în funcție de interesele ei! Acum, ea trebuie să își treacă în revistă cum a obținut aceste rezultate. Dacă au fost ele planificate sau întâmplătoare. S-a sacrificat pentru aceste turnee și rezultate sau le-a obținut din talent? Sau a câștigat turnee de Grand Slam în situații de conjunctură?”
Mihai Rusu, fost tenismen (Sursa: prosport.ro)