Poliția Locală, în acțiune! Amenda colosală pe care un bucureștean a primit-o după ce a vrut să arunce gunoaie în loc nepermis: „Sectorul 5 nu este sat fără câini!”

Poliția Locală, în acțiune! Amenda colosală pe care un bucureștean a primit-o după ce a vrut să arunce gunoaie în loc nepermis: „Sectorul 5 nu este sat fără câini!”
Bucureștean amendat cu 30.000 de lei

Încălcarea regulilor este privită drept sport național în țara noastră, motiv pentru care puțini sunt cei care mai țin cont de legi. Cu toate acestea, cei care sunt prinși în fapt pot primi amenzi usturătoare pe care să le țină minte toată viața. Un caz de acest gen a avut loc recent, în sectorul 5 al Capitalei, atunci când un bărbat a fost surprins de Poliția Locală în timp ce arunca deșeuri provenite din construcții pe o stradă publică, fără a avea acest drept.

Ce amendă a primit bărbatul

Toți cetățenii care obișnuiesc să arunce gunoaie ilegal trebuie să știe amenzile uriașe pe care riscă să le primească în cazul în care vor fi prinși. Un bucureștean care a ales să sfideze legea, a decis să arunce mai mulți saci cu deșeuri pe strada Ion Băiulescu din București, deși nu deținea documente care să-i permită transportul acelor gunoaie.

În timpul execuției sale ilegale, reprezentanți ai Poliției Locale au observat aruncarea sacilor pe domeniul public, aplicându-i în acest fel o amendă de 30.000 de lei.

După această întâmplare, autoritățile locale au transmis un comunicat prin care au explicat ce s-a întâmplat la fața locului. Pe lângă amenda primită, șoferul a fost informat că mașina cu care transporta sacii cu deșeuri îi va fi confiscată.

„În urma unei autosesizări a Poliției Locale Sector 5, a fost depistată o autoutilitară care transporta deșeuri provenite din construcții pe strada Ion Băiulescu. În urma verificărilor efectuate de Poliția Locală alături de comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul comisariatului București, s-a constatat că persoana în cauză nu deținea documente pentru transportul deșeurilor.

Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat cu suma de 30.000 lei conform legislației în vigoare pentru depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public. Totodată, șoferului i s-a adus la cunoștință că autovehiculul va fi confiscat”, informează autoritățile locale, potrivit Digi24.

Cristian Piedone, semnal de alarmă pentru locuitorii sectorului 5

În urma amenzii aspre, primarul sectorului 5 a transmis un avertisment pentru toți cei care vor să încălce legea prin folosirea spațiului public pe post de zonă pentru aruncarea gunoaielor.

„Aceste persoane care aruncă în mod repetat deșeuri pe domeniul public trebuie să înțeleagă că acest comportament nu mai este tolerat pe raza Sectorului 5. Am aplicat deja amenzi și vom face acest lucru în continuare, până când oamenii vor învăța să fie civilizați.

Mai mult, autovehiculele din care aruncă gunoiul vor fi confiscate. Am mai spus-o și o repet: Sectorul 5 nu este sat fără câini! Nu ne putem bate joc de mediu și nu tolerăm acest comportament al unor persoane care pur și simplu nu vor să înțeleagă că acțiunile lor afectează sănătatea celor din jur”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI