De ce și-a făcut Benone Sinulescu testamentul de mai mulți ani. Unde vor ajunge toți banii și proprietățile

De ce și-a făcut Benone Sinulescu testamentul de mai mulți ani. Unde vor ajunge toți banii și proprietățile
Benone Sinulescu a avut o carieră muzicală timp de 58 de ani

Regretatul artist Benone Sinulescu lasă în urma sa o avere considerabilă. Pe lângă cele peste 100 de melodii de muzică populară, artistul a strâns de-a lungul vieții și alte bunuri, dar și o impresionantă colecție de case, în București, Buzău și Arad. Având deja un precedent, artistul decidea în 2014 să-și facă testamentul prin care toată averea, în cazul decesului, să-i revină actualei sale soții.

Averea lui Benone Sinulescu prin testament trece în posesia soției

Încă din 2014 benone Sinulescu își punea ordine în lucruri, după cum declara. Având un precedent, și anume scandalul pe averea regretatului său prieten și coleg de breaslă, Ion Dolănescu, artistul mergea la notar și își făcea testamentul.

Așa se face că toate casele deținute de artist, cele din București, Buzău și Arad, precum și drepturile de autor, treceau pe numele soției sale, în cazul în care acesta deceda. Neavând copii averea îi revine astfel soției, iar după decesul aesteia averea va trece pe numele nepoților lui Benone Sinulescu, având în vedere că cei doi nu au avut copii niciodată.

„Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din București, Buzău şi din Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor.

În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat. Am preferat să fie ceva gândit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari”, a povestit Benone Sinulescu.

Am rămas singură”

După o lungă suferință, și în urma unor complicații pulmonare, Benone Sinulescu s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 84 de ani. Decesul a survenit în casa acestuia din Arad, iar anunțul era făcut chiar de soția sa.

Benone Sinulescu lasă în urma sa o adevărată comară folclorică, cu peste 100 de melodii de muzică populară autentică, dar și alte creații artistice realizate în cei aproape 58 de ani de carieră.

Vestea decesului a venit, ca și în cazul regretatului Mîțu Stoian, ca u fulger pentru toți cei care l-au cunoscut. Au apărut și primele delcarații, printre acestea și cea artistei Elena Merisoreanu care decalră despre moartea lui Benone.

”Colaboram mult, făceam turnee, ne știam din tinerețe… Această pierdere este imensă. După moartea lui Petrică, parcă e un blestem, ne pier stelele.

Aveam I6 ani când am venit în Bucuresti și mi-a dat primul cântec. L-am mai sunat, dar nu a răspuns.. Niciodată nu vorbea urât despre cineva. Dzeu să-l odihnească în pace..”, spune arista pentru Impact.

Vestea decesului a dat-o soția regretatului artist, în jurul orei 14:30:

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19.

A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea. Sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, a declarat soția lui Benone Sinulescu pentru Impact.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI