Îți plac murăturile însă te lovești de următoarea problemă – oricât te-ai strădui ca lucrurile să fie făcute ca la carte moarea – zeama se tulbură? Ei bine, în acest articol îți vom dezvălui secretul care îți va rezolva această dificultate întâmpinată în bucătărie.
Această neplăcere, care dă bătăi de cap multor gospodine, este, într-o oarecare măsură, firească. Explicația este simplă: în cazul murăturilor puse la saramură apare o ușoară tulburare a moarei întrucât, în urma fermentației, apare acidul lactic. În astfel de situații, când murăturile nu prezintă nicio caracteristică suspectă, în afara celei enunțate anterior, acestea pot fi consumate fără probleme.
Dacă ești, însă, o persoană foarte precaută, ai putea să le clătești înainte de a le servi la masă, însă moarea tulbure este un semn ca murăturile tale au trecut printr-un proces de fermentație firesc.
Însă, există și alte motive pentru care zeama murăturilor devine tulbure, precum:
Nu în ultimul rând, una dintre cauzele cele mai întâlnite pentru care zeama murăturilor devine tulbure este alterarea. Murăturile stricate sunt tulburi, însă mai există câțiva factori care dau de bănuit: