Ce să pui în murături ca să rămână tari și gustoase peste iarnă. Secretul cu care mergi la sigur

Ce să pui în murături ca să rămână tari și gustoase peste iarnă. Secretul cu care mergi la sigur
Ce să pui în murături ca să rămână tari și gustoase peste iarnă

Toamna este sezonul în care se pun murăturile. Piețele sunt pline de castraveți, gogoșari, conopidă și multe alte legume pe care cei care vor să își facă provizii pentru iarnă le cumpără și le prepară cum știu mai bine. Nu toți știu însă ce trebuie să pună în borcane pentru ca murăturile să rămână tari și gustoase peste iarnă.

Ce să pui în murături ca să rămână tari și gustoase peste iarnă

În fiecare gospodărie există câte un mod diferit de a prepara murăturile pentru iarnă, însă câteva detalii nu trebuie să fie trecute cu vederea pentru a obține murăturile perfecte. Dacă ai hotărât să pui și tu în cămară câteva borcane cu murături, trebuie să știi că sarea este foarte importantă. Și nu orice tip de sare. Spre exemplu, sarea iodată va strica murăturile, astfel că trebuie să cumperi sare specială pentru murături.

Condimentele sunt și ele importante, întrucât nu au doar rolul de a da o aromă plăcută murăturilor. Condimentele distrug bacteriile și împiedică murăturile să se strice. Din borcanele tale cu provizii pentru iarnă nu trebuie să lipsească hreanul, usturoiul, semințele de muștar și mărarul uscat.

Și borcanul este important. Acesta trebuie să fie curat și dezinfectat, iar atunci când îi pui capacul trebuie să te asiguri că acesta este închis etanș. În caz contrar, murăturile se pot înmuia sau chiar ajung să se strice.

Murăturile sunt benefice deoarece prin conservare își păstrează vitaminele, iar unii specialiști susțin că acestea dobândesc proprietăți curative. Suntem totuși sfătuiți să le consumăm cu moderație, iar medicii le recomandă la mesele care sunt bogate în grăsimi. Consumul moderat de murături ajută la combaterea astmului, a dermatitelor și cel mai important, scade riscul apariției cancerului de colon.

O legendă spune că Napoleon și-ar fi ajutat soldații să se mențină în putere cu ajutorul catraveților murați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI