De ce se spune că Ileana Sărăroiu a fost îngropată de vie. Ce au descoperit rudele când au dezgropat-o

De ce se spune că Ileana Sărăroiu a fost îngropată de vie. Ce au descoperit rudele când au dezgropat-o
De ce se spune că Ileana Sărăroiu a fost îngropată de vie?

Moartea Ilenei Sărăroiu a fost anchetată cu mare atenție, pentru că s-a petrecut în condiții bizare. De ce se spune că a fost îngropată de vie? Anchetatorii neagă acest lucru, dar rudele susțin altceva. Ce au găsit membrii familiei sale când au dezgropat-o?

De ce se spune că Ileana Sărăroiu a fost îngropată de vie?

Ileana Sărăroiu, una dintre cele mai mari talente ale muzicii populare românești, a avut o soartă crudă. La numai 42 de ani, a murit rapid, în condiții bizare. Totul s-a petrecut în noaptea de 12 spre 13 mai 1979. Artista a sosit la nunta Lilianei și a lui Gheorghe Ispas, în Comuna Unirea din județul Călărași, de la un alt concert din țară. S-a plâns că este obosită și a cerut o cafea, apoi a cântat până s-a stins.

„Atât a consumat, doar o cafea, după care a cântat neîncetat 45 de minute. Ar fi ttrebuit să susțină un program de 3-4 ore. Din păcate, nu s-a mai întâmplat acest lucru. Soarta a avut alte planuri cu ea”, a povestit Liliana Ispas. Ultima melodie pe care a mai putut să o cânte, înainte de a spune celor din jur, din nou, că se simte rău a fost ”O bătrână într-o gară”.

”Și-a dat sufletul până la ieșirea din comună, în ambulanță”

„Chiar lângă ea se afla proprietarul salonului unde avea loc petrecerea. Când a auzit că artista nu se simte bine, omul a sprijinit-o să coboare de pe scenă. Nu a mai fost conștientă nicio secundă și și-a dat sufletul până la ieșirea din comună, în ambulanța care fusese alertată s-o transporte la spitalul din Călărași”, a mai spus Liliana Ispas.

De ce se spune că Ileana Sărăroiu a fost îngropată de vie. Ce au descoperit rudele când au dezgropat-o
Mormântul Ilenei Sărăroiu

Ancheta s-a declanșat și mai mulți nuntași au fost audiați, începând cu femeia care i-a preparat cafeaua. „Femeia care i-a pregătit cafeaua a fost prima luată la întrebări la Procuratură. S-au gândit că poate i s-a pus ceva în băutură, că moartea nu a fost un accident. Evident că nu s-a descoperit nimic. O săptămână întreagă, trupul artistei a fost ţinut la morga din Călăraşi. Când au fost stabilite cauzele morţii, nimeni nu a mai avut dubii”, a completat Liliana.

Ce susțin martorii prezenți la deshumarea artistei?

În astfel de circumstanțe, solista nu a fost înmormântată imediat cum s-a stins, după cum e lăsată rânduiala, ci a fost ținută o săptămână la morga din Călărași, unde i s-a făcut și autopsia. Acest detaliu demonstrează că ipoteza de mai jos este neîntemeiată. Mai târziu, a fost înmormântată la Cimitirul Sfânta Vineri din București. La scurtă vreme, paznicii cimitirului și alte persoane au spus că se aud zgomote din cripta solistei.

După apariția zvonurilor înfricoșătoare, rudele au decis deshumarea Ilenei. Unii martori susțin că trupul femeii era cu fața în jos, cu părul smuls și fără unghii, din cauza încercărilor disperate de a ieși din sicriul închis. De asemenea, capacul coșciugului ar fi fost scrijelit în nenumărate locuri. Drept urmare, mulți cred că artista se afla în moarte clinică atunci când a fost înmormântată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI