De ce se lipesc pastele când le fierbi, de fapt. Greșeala majoră pe care o fac românii când gătesc

De ce se lipesc pastele când le fierbi, de fapt. Greșeala majoră pe care o fac românii când gătesc
De ce se lipesc pastele atunci când le fierbi?

Care este secretul pentru niște paste perfecte? Acest preparat se numără printre cele mai simple, mai cu seamă dacă vorbim de rețeța originală italienească ce are doar trei ingrediente. Totul se poate complica dacă nu le faci cum trebuie. Ce trebuie să știi despre ele?

Trucuri utile: ce să faci ca pastele să nu ți se mai lipească la fierbere?

Există câteva trucuri, unele inventate de nepricepuți, altele născocite de cei cu o imaginație aparte, iar câteva chiar utile. Din seria: românii și mâncărurile italienești. Românul a reușit ca ușor, ușor să ajungă la toate gastronomiile și să schimbe mâncăruri tradiționale din diverse țări după bunul plac.

Italienii preferă simplitatea, astfel și cât mai puține ingrediente, mai ales când vine vorba de preparatele țării. O porție de paste perfectă pentru ei are trei ingrediente: un pesto de calitate, roșii proaspete și busuioc proaspăt. Atât!

Lucrurile s-au complicat extrem de tare la noi unde bucătari de duminică sau oameni cu o imaginație bogată au dus rețetele de paste departe. Unii le fac cu multă smântână de gătit și diverse legume, alții pun multe tipuri de cărnuri în ele, unii le gătesc inclusiv și cu cârnați cabanos și cașcaval simplu ras deasupra.

Unde mai pui că plăcerea supremă este sosul de ketchup de la final, ca ultim pas spre un dezastru în privirea unor italieni. Una peste alta, indiferent de cum ai prefera să le mănânci, ele trebuie să fie gătite bine.

Un secret amuzant pentr mâncătorii de paste

Trucurile știute pentru a le fierbe nici prea mult, dar nici prea puțin, sunt simple. Este recomandat să lași apa să dea în clocot, ulterior să pui pastele și să aștepți timpul precizat pe pachet (între 5 și 7 minute).

Mulți fac greșeala de a le pune în momentul în care pun oala pe foc, atunci când apa e rece. Un alt secret este să le sărezi și să adaugi un strop de ulei. Unii bucătari nu sunt de acord cu acest truc pentru că spun că nu schimbă cu nimic situația.

Ultimul, dar nu cel din urmă, e trucul cel mai năstrușnic – testul lipicios. Trebuie să arunci o pastă pe o suprafață apropiată, iar dacă vezi că se lipește și rămâne acolo înseamnă că e gătită. De asemenea, e important și ce se întâmplă cu ele după ce sunt gata. Dacă le faci cu un sos aparte e nevoie să le pui împreună pentru a-și lua aromele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI