21 apr. 2024 | 09:55

De ce se îngălbenesc castraveții din grădina ta. Greșelile pe care nu mai ai voie să le faci

Utile
De ce se îngălbenesc castraveții din grădina ta. Greșelile pe care nu mai ai voie să le faci
Cum putem preveni îngălbenirea castraveților

De multe ori, legumele din grădină pot fi afectate atât de condițiile de mediu, cât și de anumite afecțiuni sau chiar insecte dăunătoare. Pentru a avea o recoltă cât mai bogată și sănătoasă, experții au la îndemână câteva soluții simple. De ce se îngălbenesc, de fapt, castraveții din grădină? Iată cum puteți scăpa de această problemă și care sunt greșelile pe care nu trebuie să le mai repetați pe viitor.

Cauzele pentru care castraveții se îngălbenesc

Castraveții sunt ușor de cultivat și nu necesită îngrijiri speciale, însă de multe ori, florile sau castraveții crescuți în grădină sau solar își pierd aspectul sănătos fără un motiv aparent, se îngălbenesc și se usucă. Specialiștii susțin că astfel de probleme sunt cauzate de practicile agricole incorecte sau de condițiile de mediu.

Pentru a vă putea bucura de o recoltă bogată de castraveți, trebuie să fiți atenți la aspectul lor. Atunci când încep să se îngălbenească înseamnă că nu primesc suficientă apă sau sunt prea copți. Castravetele este o legumă care are nevoie să fie hrănită des, atât cu îngrășăminte organice, cât și cu soluții speciale, cum ar fi cele bogate în potasiu. Iată mai jos câteva motive pentru care castraveții devi galbeni, dar și care sunt pașii pentru a remedia această problemă.

Vezi și: Datele ideale pentru plantarea răsadurilor în grădină sau în seră. Așa vei avea recolte bogate

Sunt copți excesiv

Cu cât lași un castraveți să crească mai mare, cu atât este mai probabil ca acesta să se transforme din verde în galben. Dacă nu sunteți sigur de dimensiunea ideală pentru recoltare, verificați pachetul cu semințe, care indică de obicei durata de recoltare.

Trecerea la maturitate pentru recoltarea castraveților este mai puțin sigură, deoarece aceștia sunt supuși unor factori externi. În plus, odată ce planta de castraveți începe să producă, există castraveți de diferite dimensiuni. Dacă unii cresc mai mari, riscă să se îngălbenească rapid.

Lipsa de apă

Un castravete galben poate fi, de asemenea, semn că planta nu a fost udată corespunzător. Așadar, aceste legume au nevoie de udare frecventă. Udați baza plantei, nu frunzișul, care poate răspândi rapid boala fungică.

Dacă este caniculă, este necesar să udați castraveții de două ori pe zi. Mulcirea ajută la reținerea umidității solului. Apoi îndepărtați castravetele galben și creșteți frecvența de udare.

Udarea excesivă

Prea multă apă în exces face ca castraveții să se îngălbenească. Acest lucru se întâmplă atunci când solul acumulează prea multă umiditate. Data viitoare, înainte de a planta castraveții, adăugați materie organică în sol pentru a îmbunătăți drenajul. Când udați castraveții din ghiveci, opriți udarea când apa picură prin orificiile de drenaj.

Deficiență de nutrienți

Ca toate culturile din grădină, castraveții au nevoie de îngrășământ obișnuit și, dacă unul dintre macronutrienți, adesea azot, sau unul dintre micronutrienți, adesea sulful, lipsește, leguma poate deveni galbenă. Puteți aplica îngrășământ cu azot la fiecare două săptămâni sau conform recomandărilor de pe ambalajul îngrășământului. În mod ideal, ar trebui să faceți și un test de sol pentru a verifica nivelul de nutrienți din sol, precum și pH-ul acestuia.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o arteră de vis
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Capital.ro
Românii care pot primi bani de la primării. Sumele se ridică până la 3.000 de lei
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro