Sărutul a devenit un gest normal, ba chiar firesc în cupluri. În timp ce mulți nu și-ar imagina o relație fără așa ceva, se pare că sărutul a fost interzis timp de 1.000 de ani pentru a se evita un pericol major.
Gesturile romantice sunt menționate încă din cele mai vechi timpuri, așa că în vremurile noastre, săruturile au devenit gesturi pe care le facem mereu atunci când ne vedem partenerul. Cum am putea să ne declarăm altfel dragostea?
Cu acestea fiind spuse, a existat o perioadă în care sărutul a fost complet interzis. Gestul universal nu putea să fie făcut de nimeni, mai ales pentru că în spatele său se ascundea un mare pericol. Multe popoare nici nu se gândeau să renunțe la așa ceva, dar dorința de a trăi a rivalizat cu plăcerea.
În timp ce Alexandru cel Mare le-a deschis ochii grecilor cu privire la sărutul romantic după ce a invadat India, romanii au fost cei ce au îndrăgit cel mai mult acest gest. Totuși, tot ei au renunțat la a se pupa timp de 1000 de ani după ce Imperiul Roman a căzut, potrivit Click pentru femei.
O perioadă sărutul a revenit în obiceiul persoanelor, dar pe la mijlocul anilor 1600, toată lumea a fost nevoită să se îndrepte către gesturi platonice și să renunțe la asemenea plăceri romantice. Încă din 1300, preoții avertizau pe toată lumea cu privire la acest gest considerat normal.
Mulți preoți sperau ca acest gest să nu ducă la îndeplinirea poftelor carnale, moment în care s-ar fi uitat de a crea o căsnicie puternică. Totuși, nu religia i-a făcut pe mulți să renunțe la romantism, ci apariția ciumei negre, ce a făcut multe victime.
Persoanele se fereau de boală și își doreau să trăiască, așa că bacteriile ce erau transmise prin sărut au fost ținute departe de oricine. Pentru a se declara dragostea, oamenii făceau fel și fel de gesturi platonice pentru a avea parte de un partener și a întemeia o familie.
Pauza de la săruturi a luat sfârșit la finalul secolului XI-lea, așa că romantismul era în floare pe atunci. Gesturile pasionale erau preferate de oricine, așa că, încet, încet, ajungem la zilele noastre, unde sărutul este o practică obișnuită printre oameni.