Nimic nu este mai enervant decât alimentele cumpărate recent și alterante în scurt timp. Cartofii încolțiți, roșiile stricate sau ceapa stricată ne pot strica planurile pentru cină. Din fericire, există un mic truc care te va ajuta să păstrezi alimentele fresh mai mult timp.
Este enervant atunci când cartofii încolțesc, însă știai că poți preveni cu ușurință acest lucru dacă îi depozitezi împreună cu merele? Astfel, vor rămâne proaspeți mai mult timp. De cele mai multe ori, cartofii stau împreună cu ceapa, însă cea din urmă ajunge să se deterioreze mult mai repede.
Ceapa poate rezista chiar și până la 3 luni dacă o țineți într-o zonă bine ventilată. O greșeală asemănătoare fac oamenii și atunci când este vorba despre roșii. Mulți le pun în frigider, însă nu este recomandat.
Pentru roșiile necoapte, o pungă de hârtie plasată într-un loc răcoros le va păstra mult mai bine. De asemenea, dacă vrei ca roșiile să se coacă mai repede, pune-le lângă fructe. Pe de altă parte, roșiile coapte trebuie păstrate la temperatura camerei și la întuneric.
Pentru a păstra brânză proaspătă mai mult timp, înfășoar-o într-o bucată de hârtie de pergament, în loc de folie alimentară. Dacă îți faci griji că se va usca, poți întinde peste brânză puțin unt.
Roșiile sunt ingredientul perfect pentru aproape orice salată. Mai ales acum, vara, sunt consumate zilnic de români. Deja este un fel de „tradiție” ca la sfârșit să mâncăm sosul lăsat cu pâine caldă.
Cu toate acestea, părerile sunt împărțite, așa că sunt unii oamenii care preferă să nu aibă atât de mult sos în salată. Roșiile zemoase lasă foarte mult astfel de sos, însă ce poți face pentru a evita acest lucru? În primul rând, spală bine roșiile, usucă-le cu un prosop de hârtie și taie fiecare bucată în două, apoi în patru părți.
Feliile tăiate se pun într-o strecurătoare și adaugă sare. Cam o linguriță de sare la trei roșii mare este de ajuns. Se lasă roșiile așa timp de 15-20 de minute, apoi se agită bucățile și se sărează din nou.
Pune totul în salată, apoi adaugă ceapă, pătrunjel, sare și piper după gust, sau alte legume dorite în salată. Astfel, nu trebuie să-ți mai faci griji că ai prea mult suc.
Citește și: Alimentele care trebuie consumate vara. Ce beneficii au