03 oct. 2022 | 00:06

De ce să tai capătul florii de la castraveți înainte să îi pui la murat. Trucul care îți salvează murăturile

Utile
De ce să tai capătul florii de la castraveți înainte să îi pui la murat. Trucul care îți salvează murăturile
De ce să tai capătul florii de la castraveți înainte să îi pui la murat

De ce să tai capătul florii de la castraveți înainte de a-i pune la murat. Acest truc îți salvează murăturile, iar tu vei observa imediat diferența. Castraveții murați sunt printre preferații iernii, așadar, trebuie să știi cum să îi prepari, pentru a te putea bucura de gustul lor pentru cât mai mult timp.

De ce să tai capătul florii de la castraveți înainte să îi pui la murat

Dacă îți plac castraveții murați, însă nu reușești să îi menții crocanți, trebuie să ții cont de un anumit sfat, și anume, acela de a tăia capătul florii de la castraveți. Trebuie să faci acest lucru deoarece capătul florii unui unui castravete găzduiește o enzimă ce poate face ca murăturile să devină moi. Iar dacă tai acest capăt, textura castraveților se va îmbunătăți rapid.

Rețeta de castraveți în saramură

  • 1 kg castraveți
  • 1 l apă
  • 2 linguri de sare grunjoasă
  • boabe de muștar
  • mărar uscat

Metodă de preparare:

Mai întâi, se spală castraveții pregătiți pentru a fi puși la murat. De preferat este ca legumele să nu aibă mărimi foarte mari. Gospodinele chiar recomandă să pui la murat castraveți de dimensiuni mici și medii. Astfel, se asigură un proces de fermentare complet, iar castraveții se vor menține crocanți.

Apoi, trebuie să speli și să dezinfectezi două borcane sau mai multe, în funcție de cantitatea ingredientelor. Apoi, trebuie să introduci, pe fundul borcanelor, câteva boabe de muștar, care vor oferi un plus de aromă castraveților. Castraveții se pun în borcanele pregătite pentru murături.

Ai grijă ca vasele în care urmează să le pui să se închidă etanș, întrucât odată cu pătrunderea aerului, conținutul își poate pierde din calitate.

În straturi, se adaugă, mărar uscat, dar nu în cantități exagerate. Într-un vas, trebuie să amesteci apa cu sarea. Se adaugă apoi saramura în borcane, cât să acopere legumele, apoi borcanele se păstrează la rece.

De ce trebuie să pui suficientă sare în murături

Atunci când pregătești legume pentru iarnă, trebuie să te asiguri că le păstrezi în condiții bune, dar și că respecți cantitățile ingredientelor. o recomandare în acest sens este să folosești o cantitate potrivită de sare atunci când pregătești saramura.

Saramura adaugată în borcanele de castraveți reprezintă o modalitate excelentă de a ajuta bacteriile lactice să se dezvolte corespunzător. Practic, ele sunt bacterii bune. În plus, saramura micșorează timpul de fermentare și are un impact pozitiv asupra legumelor murate. Astfel, castraveții murați vor avea gust mai bun, dar și o culoare mai nuanțată.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro