22 ian. 2024 | 13:11

De ce să stropeşti paharele de sticlă cu zeamă de lămâie. Ideea gospodinelor care îţi va face viaţa mai uşoară

News
De ce să stropeşti paharele de sticlă cu zeamă de lămâie. Ideea gospodinelor care îţi va face viaţa mai uşoară
Pahare de sticlă stropite cu zeamă de lămâie

Articolele de sticlă adaugă o notă de eleganță și rafinament oricărui spațiu, fie că vorbim despre obiecte decorative sau ustensile de uz zilnic. Cu toate acestea, menținerea lor într-o condiție impecabilă poate fi uneori o provocare, mai ales atunci când apar pete sau când își pierd strălucirea. În textul de mai jos, veți descoperi câteva dintre metodele care vor readuce strălucirea obiectelor din sticlă existente în casă.

Motivele pentru care obiectele din sticlă se pătează

Depunerile de apă dură și zgârieturile sunt două dintre cele mai comune probleme care afectează aspectul și durabilitatea obiectelor de sticlă.
Apa dură este bogată în minerale precum calciu și magneziu.

Atunci când apa se evaporă de pe suprafața sticlei, mineralele rămân în urmă, formând depuneri care pot păta sau mătui obiectele de sticlă. Detergentul de vase poate avea dificultăți în a spuma eficient în apă dură, ceea ce face ca aceste depuneri să nu fie complet îndepărtate în timpul spălării.

De asemenea, cel de-al doilea motiv, zgârieturile, apar din cauza uzurii regulate, a spălării frecvente și a manipulării necorespunzătoare a sticlei.

Acestea pot fi accentuate în mașinile de spălat vase, în special dacă nu se folosește soluție de limpezire sau dacă nivelul de sare din compartimentul dedicat este insuficient. În timp, zgârieturile pot face ca sticla să pară mătuită și pot reduce claritatea acesteia.

CITEȘTE ȘI: Amestecul puternic pentru curățarea paharelor de vin. Vor fi ca noi

Soluții împotriva zgârieturilor și mătuirii

Pentru a face articolele din sticlă să strălucească din nou, poți folosi câteva soluții naturale și eficiente. În cele ce urmează vă prezentăm două dintre cele mai eficiente metode pentru readucerea strălucirii în vesela dumneavoastră.

Prima dintre ele este amestecul de oțet și apă. O soluție simplă constă în amestecarea unei părți de oțet alb cu o parte de apă într-un pulverizator.

Pulverizează această soluție pe suprafața de sticlă și las-o să acționeze timp de câteva minute. Apoi, șterge cu grijă sticla cu o lavetă sau un burete moale.Nu uita să clătești bine cu apă pentru a elimina orice miros sau reziduu de oțet.

Cea de-a doua metodă eficientă și mai plăcută la miros, este cea în care poți folosi suc de lămâie. Amestecă sucul de la o lămâie cu apă și aplică soluția pe suprafața de sticlă. Șterge delicat cu o lavetă moale sau cu hârtie. Lasă să se usuce sau clătește cu apă și șterge pentru a obține o strălucire strălucitoare.

Este important să știi că sucul de lămâie are proprietăți de curățare și degresare și poate ajuta la îndepărtarea petelor și la restabilirea strălucirii obiectelor de sticlă.

De asemena, înainte să începi procesul de curățare, trebuie să te asiguri că nu folosești nicio substanță abrazivă sau instrumente aspre care ar putea zgâria sticla în timpul procesului de curățare. Lavetele moi sau hârtia sunt opțiuni bune pentru ștergerea delicată a obiectelor de sticlă.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro