05 oct. 2022 | 18:44

Amestecul puternic pentru curățarea paharelor de vin. Vor fi ca noi

Diverse
Amestecul puternic pentru curățarea paharelor de vin. Vor fi ca noi
Amestecul puternic pentru curățarea paharelor de vin. Ce pași trebuie să urmezi pentru a le spăla eficient.

Vinul poate să aibă gust diferit, în funcție de tipul de pahar în care este servit. Indiferent dacă optezi pentru unul tip flaut sau cu boltă mare, acesta trebuie să fie întotdeauna curat. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să cureți paharele de vin în mod corespunzător. Care este amestecul puternic pentru curățarea paharelor de vin.

Cum trebuie să speli eficient paharele de vin

Paharele de vin trebuie spălate înainte de fiecare utilizare și nu numai. Este indicat să speli paharul de vin chiar și atunci când schimbi soiul băuturii alcoolice pe care o servești. Chiar dacă nu sunt folosite, paharele de vin trebuie curățate cel puțin o dată pe an, pentru a nu provoca gravarea sticlei.

Pentru a-ți proteja paharele de vin de detergenți puternici, dar și de zgârieturi, este recomandat să le speli manual. Nu folosi niciodată un burete abraziv sau soluții agresive. Zgârieturile care vor apărea nu vor mai putea fi îndepărtate.

Pentru spălarea paharelor de vin, folosește o lavetă de nailon sau o perie delicată. Curăță foarte bine interiorul paharului. Folosește întotdeauna apă caldă pentru a clăti paharele de vin – nici prea fierbinte, dar nici prea rece. Apa trebuie să aibă aceeași temperatură precum cea folosită în primă fază, la spălare. În acest fel, vei preveni fisurarea sticlei din cauza schimbărilor extreme de temperatură.

Amestecul puternic pentru curățarea paharelor de vin

Dacă pe paharele de vin sesizezi pete dificile de vin, nu insista să le speli cu apă. Cel mai probabil, nu vor dispărea foarte ușor. Mai ales în circumstanțele în care au rămas peste noapte cu vin înăuntru. Pentru a curăța paharele de petele dificile folosește oțet alb distilat.

Umple un vas pe jumătate cu apă și încălzește-l la microunde până când lichidul începe să fiarbă. Bineînțeles, poți să încălzești apa și la aragaz, la flacără medie. După ce lichidul a fiert, adaugă în vas o sticlă de oțet alb distilat. Lasă amestecul să se omogenizeze pentru aproximativ zece minute.

Toarnă amestecul lichid în paharul de vin care prezintă pete. Lasă soluția de oțet în pahar timp de o oră, pentru a înmuia murdăria. Ulterior, cu ajutorul unei cârpe de vase din microfibră, curăță paharul de vin. După ce l-ai spălat, clătește-l cu apă la aceeași temperatură ca soluția.

Dacă, totuși, pata continuă să persiste, umple paharul până la jumătate cu oțet cald și adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu. Reacția chimică ce se va declanșa va ajuta la îndepărtarea petei de vin.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro