Amestecul puternic pentru curățarea paharelor de vin. Vor fi ca noi

Amestecul puternic pentru curățarea paharelor de vin. Vor fi ca noi
Amestecul puternic pentru curățarea paharelor de vin. Ce pași trebuie să urmezi pentru a le spăla eficient.

Vinul poate să aibă gust diferit, în funcție de tipul de pahar în care este servit. Indiferent dacă optezi pentru unul tip flaut sau cu boltă mare, acesta trebuie să fie întotdeauna curat. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să cureți paharele de vin în mod corespunzător. Care este amestecul puternic pentru curățarea paharelor de vin.

Cum trebuie să speli eficient paharele de vin

Paharele de vin trebuie spălate înainte de fiecare utilizare și nu numai. Este indicat să speli paharul de vin chiar și atunci când schimbi soiul băuturii alcoolice pe care o servești. Chiar dacă nu sunt folosite, paharele de vin trebuie curățate cel puțin o dată pe an, pentru a nu provoca gravarea sticlei.

Pentru a-ți proteja paharele de vin de detergenți puternici, dar și de zgârieturi, este recomandat să le speli manual. Nu folosi niciodată un burete abraziv sau soluții agresive. Zgârieturile care vor apărea nu vor mai putea fi îndepărtate.

Pentru spălarea paharelor de vin, folosește o lavetă de nailon sau o perie delicată. Curăță foarte bine interiorul paharului. Folosește întotdeauna apă caldă pentru a clăti paharele de vin – nici prea fierbinte, dar nici prea rece. Apa trebuie să aibă aceeași temperatură precum cea folosită în primă fază, la spălare. În acest fel, vei preveni fisurarea sticlei din cauza schimbărilor extreme de temperatură.

Amestecul puternic pentru curățarea paharelor de vin

Dacă pe paharele de vin sesizezi pete dificile de vin, nu insista să le speli cu apă. Cel mai probabil, nu vor dispărea foarte ușor. Mai ales în circumstanțele în care au rămas peste noapte cu vin înăuntru. Pentru a curăța paharele de petele dificile folosește oțet alb distilat.

Umple un vas pe jumătate cu apă și încălzește-l la microunde până când lichidul începe să fiarbă. Bineînțeles, poți să încălzești apa și la aragaz, la flacără medie. După ce lichidul a fiert, adaugă în vas o sticlă de oțet alb distilat. Lasă amestecul să se omogenizeze pentru aproximativ zece minute.

Toarnă amestecul lichid în paharul de vin care prezintă pete. Lasă soluția de oțet în pahar timp de o oră, pentru a înmuia murdăria. Ulterior, cu ajutorul unei cârpe de vase din microfibră, curăță paharul de vin. După ce l-ai spălat, clătește-l cu apă la aceeași temperatură ca soluția.

Dacă, totuși, pata continuă să persiste, umple paharul până la jumătate cu oțet cald și adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu. Reacția chimică ce se va declanșa va ajuta la îndepărtarea petei de vin.