De ce să pui usturoiul în apă caldă când îl cureți. Totul va fi mai ușor de acum înainte

De ce să pui usturoiul în apă caldă când îl cureți. Totul va fi mai ușor de acum înainte
Truc pentru usturoi: de ce să îl pui în apă caldă când îl cureți?

Usturoiul este considerat important pentru organism, dar și pentru gustul final al multor rețete. Are o aromă intensă și un miros specific, dar mulți nu îl consideră neplăcut. Bucătarii nici nu văd anumite preparate fără el, iar gospodinele nu îl evită deloc, mai ales în cazul mâncărurilor care au ca bază usturoi călit. Ce truc important trebuie să cunoască toată lumea care îl folosește? De ce este util să îl pui în apă caldă atunci când îl cureți?

Truc pentru usturoi: de ce să îl pui în apă caldă?

Usturoiul reprezintă baza mâncărurilor tradiționale pentru mulți. El se regăsește în diferite tocănițe, în ciorba de burtă sau în carnea făcută la cuptor.

Desigur că cel mai folosit este făcut mujdei, alături de un grătar sau legume trase la tigaie ori simpli cartofi țărănești. Unii oameni l-ar folosi chiar mai des, dar uneori le este destul de greu să îl curețe și renunță în cele din urmă la ingredient.

Există modalități mai rapide și eficiente pentru asta. Cu siguranță toată lumea știe că durează mai mult să cureți anumiți căței, mai ales dacă sunt mici și proaspeți. Nadiya Hussain este un bucătar celebru care a oferit câteva trucuri utile pentru curățarea mult mai rapidă a usturoiului.

Ai nevoie de un castron cu apă fierbinte. Pune cățeii de usturoi în vas și toarnă apă foarte caldă peste ei. Lasă-i să stea acolo un minut și vei observa după că o să îi poți curăța mult mai ușor.

Ce trebuie să faci?

De asemenea, nu te va mai deranja nici mirosul înțepător. Un alt truc este folosit în special de chefi. Pune un cățel de usturoi pe tocătorul de lemn, ia un cuțit și turtește miezul nedecojit cu lama cuțitului.

Vei observa astfel cum acesta se va face plat și i se vor desprinde mult mai ușor cojile. Un alt lucru pe care poți să îl faci este să pui usturoiul într-un recipient gol cu capac. Aceasta este opțiunea perfectă dacă ai mai mult de curățat.

Trebuie doar să desfaci înainte o căpățână de usturoi, să pui bucățile într-un borcan mic și să agiți rapid recipientul care este închis foarte bine.

Cu siguranță vei vedea cum mișcarea va face cojile să pice. Poți aduna la final extrem de rapid cățeii de usturoi fără să mai stai minute bune pentru această activitate. Dacă vrei să scapi de pasul deloc plăcut, folosește direct usturoi verde.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI