De ce să pui un ou crud într-un ghiveci acoperit de pământ. Trucul este genial, trebuie să îl știi și tu! Deși poate părea ciudat să îngropi un ou într-un ghiveci, să știi că acest lucru are un mare beneficiu pentru plantele tale. Iată cum trebuie să procedezi dacă vrei să ai plante sănătoase și frumoase!
Pune puțin pământ într-un ghiveci pentru flori și așează un ou deasupra! Apoi adaugă mai mult pământ deasupra oului și sădește planta aleasă. După un timp, oul va începe să se descompună, iar astfel el va acționa ca un îngrășământ natural. Însă mare atențiem oul îngropat trebuie să fie crud, nu fiert.
Solul potrivit este foarte important când cultivi plantele în grădină, motiv pentru care ar trebui să pui un ou în ghiveci, alături de planta pe care dorești să o crești.
De asemenea, trebuie să știi că și cojile ouălor acționează ca un îngrășământ natural, astfel că le poți folosi doar pe acestea, dacă nu vrei să folosești oul întreg. Ele sunt bogate în calciu, în azot și acid fosforic, iar toate acestea stimulează creșterea plantelor.
Cojile de ouă sunt și ele potrivite pentru că sunt o resursă excelentă pentru însămânțare, îmbunătățirea solului și combaterea dăunătorilor. Vremea rece și umedă atrage mulți limacși, care ronțăie frunzele abia răsărite. Pentru a-i combate, poți folosi tot cojile de ouă mărunțite, care irită părțile inferioare ale limacșilor și melcilor.
Cojile mărunțite de ouă sunt și o alternativă bună pentru reziduurile de alge. Pur și simplu trebuie să le presari pe suprafața solului, în jurul plantelor vulnerabile, și să repeți procedura după ploaie.
Cum ouăle au un miros distinct, rumegătoarele nu-l suportă și vor sta la distanță de ele. Tot ce trebuie să faci este să răspândești cojile sparte de ouă în jurul grădinii. Pentru a îndepărta putregaiul cauzat de carența de calciu a roșiilor, ardeilor și vinetelor, poți folosi tot cojile de ouă, pe post de îngrășământ.
Cojile de ouă mai au și alte întrebuințări însă. Spre exemplu, acestea pot înlătura amărala cafelei. Astfel, coaja de ou spălată, uscată și măcinată se poate adăuga în cafea când aceasta este pusă la fiert. În acest mod vei obține o cafea mai puțin amară și vei avea nevoie de o cantitate mai mică de zahăr pentru a o îndulci.