15 aug. 2022 | 09:03

De ce să pui un dop de plută în frigider. Nu le vei mai arunca niciodată la gunoi

Diverse
De ce să pui un dop de plută în frigider. Nu le vei mai arunca niciodată la gunoi
Pune dopurile de plută în frigider. Două modalități de utilizare a dopului de plută la care, probabil, nu te-ai gândit niciodată.

Nu mai reușești să pui dopul la sticla de vin, după ce ai deschis-o? Pune dopurile de plută în frigider. Poate ai atât de multe dopuri de plută încât nu mai știi ce să faci cu ele. Vestea bună este că le poți transforma în lucruri utile. Află câteva moduri ingenioase de a utiliza dopurile de plută la diverse treburi din casă. Îți va părea rău că nu te-ai gândit mai repede la ele.

Pune dopurile de plută în frigider

Poate că nu poți transforma apa în vin, dar cu siguranță poți transforma dopurile vechi de plută în lucruri utile pe care să le folosești în gospodărie. Există mai multe trucuri cu dopuri de plută care îți pot face munca mai ușoară.

De exemplu, un dop de plută te poate ajuta să îndepărtezi mirosurile neplăcute din frigider și nu numai. După ce scoți dopul de la sticla de vin, spală-l bine și lasă-l la uscat. Ulterior, îmbibă-l în uleiul esențial preferat și lasă-l să absoarbă pentru o perioadă de timp noua aromă.

După ce a fost impregnat cu uleiul esențial preferat, tot ce trebuie să faci este să îl așezați într-un recipient micuț și să îl lăsați într-un loc mai retras din frigider. Dopul de plută aromat va asigura un miros răcoritor în frigider, mai ales dacă este îmbibat în ulei de citrice.

Cum poți refolosi dopul de plută

După ce deschideți sticla de vin, ar trebui să vă obișnuiți să puneți dopul în congelator imediat după ce ați desfăcut vinul. Prin plasarea dopului în frigider, îl veți contracta astfel încât să fie mai ușor să îl introduceți înapoi în sticlă după ce ați terminat.

Dincolo de această întrebuințare, dopul de plută păstrat la frigider poate fi refolosit la sticlele de vin. După ce scoateți dopul de la o sticlă de băutură alcoolică, se poate întâmpla să nu mai reușiți să îl introduceți la loc. Uneori este simplu, alteori devine însă mai greu, iar asta din cauza faptului că dopul de plută se dilatează.

Dacă vă confruntați cu așa ceva, puteți lăsa dopul de plută la frigider cât timp beți vin. La final, puneți înapoi dopul de plută la sticlă. Vă va fi mult mai ușor să îl introduceți.

Cum scapi de zgârieturile de pe podea

Mai poți folosi dopurile de plută și pentru a preveni zgârieturile de pe podeaua sau parchetul din locuința ta. Nimănui nu-i place sunetul unui scaun ale cărui picioare răzuiesc podeaua. Puteți rezolva această problemă foarte simplu și rapid, cu ajutorul unui dop vechi de plută.

Pur și simplu tăiați dopul de plută în bucățele subțiri. Pe acestea, fixați-le pe partea inferioară a picioarelor scaunelor cu ajutorul unui lipici special pentru lemn. Astfel, vă veți asigura că bucățile de plută nu vor fi îndepărtate.

PlaySport
SUNT IMAGINILE PE CARE LE VREA ȘTERSE de pe net! Fosta lui Clooney și Vieri se iubește cu un român cu 15 ani mai tânăr! A fost prinsă GOALĂ pe terasă
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Cancan.ro
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Stirile PROTV
Trupul șoferului a fost secționat și a murit pe loc. Cum s-a produs tragedia de pe A1. „Venea cu viteză foarte mare un BMW”
Romania TV
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Capital.ro
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
EVZ.ro
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Adevarul
8 obiceiuri care te fac să îmbătrânești mai repede. Ai putea trăi cu 20 de ani mai mult
BZI.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Spynews.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i optimiza sentința lui Hideg
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro