De ce să pui un cartof în pantofi. Trucul banal care funcționează de fiecare dată

De ce să pui un cartof în pantofi. Trucul banal care funcționează de fiecare dată
De ce să pui un cartof în pantofi.

De ce să pui un cartof în pantofi. Iată trucul banal care funcționează de fiecare dată. Te așteptai ca un cartof să aibă o altă întrebuințare decât cea legată de mâncare? Ei bine, leguma atât utilizată în arta gastronomică este acum vedeta unui truc inedit. Iată despre ce anume este vorba!

De ce să pui un cartof în pantofi

Știai că un cartof pus într-un pantof are o întrebuințare reală în cazul în care te confrunți cu o încălțăminte rigidă și strâmtă, care îți poate face bătături la picioare?

Ei bine, da, un cartof într-un pantof te ajută să lărgești încălțăminte care constați cu stupoare că nu te mai încape. Tot ce trebuie să faci în situația aceasta este să lași cartoful în interiorul pantofului toată noaptea. Cartoful se usucă, însă umezeala va fi absorbită în materialul din piele și va deveni mult mai moale.

Dacă vrei să urmezi acest truc simplu, dar extrem de util, tot ce trebuie să faci este cureți doi cartofi, să-i înfășori într-un ziar sau într-un prosop de hârtie, după care trebuie să îi pui în pantofi. Realizând acest truc, nu doar că încălțămintea ta va fi mai comodă, însă va și elimina toate mirosurile neplăcute. De precizat este și faptul că efectele garantate ale acestui truc sunt mai ales pentru încălțămintea din piele.

Alte întrebuințări ale cartofilor

În afară de trucul prezentat mai sus, cartoful mai are și alte întrebuințări, despre care poate nu ai știut. Spre exemplu, cartofii curăță totul și poți scoate petele cu ajutorul lor, de pe vesela din argint, tigăi, ochelari pentru schi. Tot ce trebuie să faci este să îi tai în jumătăți și să freci obiectele menționate.

Unde mai pui că, în ce privește curățarea, cartofii te pot ajuta chiar și să elimini rugina de pe obiecte. Se taie un cartof pe jumătate, se adaugă puțină sare și se freacă obiectele ruginite cu una dintre jumătăți, apoi cu coaja. Se repetă procedeul până ce rugina a fost îndepărtată.

Cartoful este vedetă în bucătărie, iar pe lângă multitudinea preparatelor din și cu cartofi, ei mai sunt folosiți și pentru a desăra mâncarea. Astfel, dacă din greșeală ți-a scăpat mai multă sare în mâncare decât trebuia, tot ce trebuie să faci este să cureți un cartof, să îl speli, să îl tai în patru bucăți și să îl pui apoi în mâncare. Preparatul tău va astfel salvat.