De ce să pui sare peste cărbuni când faci grătar, de fapt. Secretul de care nu aveai habar până acum
Toți românii au metoda proprie prin care fac grătar. Unii pun lemnele după crăbuni, alții procedează exact invers. Acum, experții în grătare au spus de ce trebuie să pui sare peste cărbuni atunci când faci grătar, de fapt. Acesta este secretul de care nu aveai habar până acum.
De ce trebuie să pui sare peste cărbuni atunci când faci grătar. Trucul pe care să-l aplici cu prima ocazie
Un grătar perfect are câteva secrete care țin de pregătirea cărnii, dar și de focul în sine.
Atunci când vine vorba de foc, acesta trebuie să aibă o temperatură constantă, astfel încât carnea să se gătească perfect. Acest lucru se poate face apelând la câteva trucuri.
Nu contează ce pregătești la grătar
Indiferent că așezi pe grătar carne de pui, de porc, mici, cârnați sau pește, trebuie să ții cont de câteva aspecte. Dacă focul este prea puternic, riscăm să obținem o friptură arsă și uscată la exterior șinefăcută la interior.
De multe ori, atunci când se pune carnea pe grătar, se întâmplă ca grăsimea să se scurgă peste cărbuni, iar aceștia să ia foc. În acest caz, mulți oameni folosesc apă, bere sau vin pentru a stinge focul, însă experții în grătare au o cu totul altă metodă.
Ce rol are sarea pusă pe cărbuni
Astfel, sarea este aceea care face minuni atunci când este adăugată peste cărbunii încinși. Nu doar că grăsimea scursă de pe carne nu va mai lua foc, însă va ajută și la păstrarea temperaturii constante a cărbunilor.
Acest detaliu este foarte important pentru a găti carnea ca la carte, experții spunând că nu este bine să existe fluctuații de temperatură mari.
Câtă sare se presară pe cărbuni
Astfel, trebuie să presari 1-2 mâini de sare grunjoasă peste cărbunii încinși, chiar înainte de a pune carnea.
Sarea va absorbi și va menține căldura constantă, însă se va crea și un strat protector între cărbuni și carne, astfel că aceasta nu se va mai arde.
De ce carnea trebuie să fie la temperatura camerei
După ce ai pus sarea peste cărbuni, tot ce mai trebuie să faci este să adaugi carnea. Carnea trebuie să fie la temperatura camerei, nu de la frigider.
Carnea se scoate de la frigider cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a fi pusă pe grătar.
Dacă diferența de temperatură va fi mult prea mare, fibrele de carne se vor contracta, astfel că vom avea parte de o friptură tare și uscată.