02 feb. 2024 | 18:24

De ce să pui sare la duş, înainte de a te spăla. Trucul care te scapă de probleme mari

Diverse
De ce să pui sare la duş, înainte de a te spăla. Trucul care te scapă de probleme mari
Dacă obișnuiești să îți faci duș, trebuie să știi și tu acest detaliu. Este foarte important să pui sare la duș, înainte de a te spăla.

Dacă obișnuiești să îți faci duș, trebuie să știi și tu acest detaliu. Este foarte important să dezinfectezi scurgerea de la acesta, înainte de a te spăla. Trucul în cauză te va ajuta să scapi de probleme mari, ce ar putea să conducă și la deteriorarea stării tale de sănătate. Despre ce este vorba.

Cum se formează bacteriile de la dușul din baie

Resturile de săpun, pelicule de praf sau mizerie, bacterii și alte substanțe – toate acestea se depun, inevitabil, pe suprafețe diverse din baie. Când magneziul și alte minerale din apa dură reacționează cu moleculele de săpun, dau naștere deșeurilor, care pot să conțină și murdărie.

În categoria deșeurilor din baie pot fi introduse și uleiurile corpoale, particulele de piele moartă și nu numai. Când toate acestea se acumulează, îndepărtarea lor poate fi dificilă. Aceasta nu este singura problemă însă, fiindcă situația se poate agrava, conducând la afecțiuni de sănătate.

Te-ar putea interesa și: Cât de des trebuie schimbat buretele de baie, de fapt. Sigur nu procedezi corect!

De ce sunt periculoase, de fapt, bacteriile de la duș

Indiferent despre ce suprafață din baie este vorba, este deosebit de important ca baia să fie mereu foarte curată. Asta pentru că aici circulă bacterii ce pot fi cu adevărat periculoase pentru sănătatea ta. De la ușa de la duș până la cadă, orice îți poate afecta starea de sănătate, dacă nu este curat.

Bacteriile din baie sunt foarte periculoase. Nu ne vom referi la cele de la vasul de toaletă, deși și ele sunt importante, ci ne vom îndrepta atenția către cele ce iau naștere în scurgerea de la duș. De fiecare dată când te speli, în scurgere se adună bacterii ce, necurățate, afectează aerul din încăpere.

Te-ar putea interesa și: Obiectul din baie pe care nu te-ai gândit niciodată să îl speli. E plin de bacterii şi mucegai, însă habar nu ai

Ce produs să folosești pentru a dezinfecta scurgerea de la duș, înainte de a te spăla

Pentru că aerul din baie nu este curat și sănătos, starea de sănătate îți poate fi afectată când faci duș, spun specialiștii. Este foarte important să cureți scurgerea de la duș, înainte de a te spăla. În acest sens, îți recomandăm să folosești sare fină sau de mare la duș.

Tot ce trebuie să faci este să pui la scurgerea din duș, înainte de a te spăla, o lingură de sare fină sau sare de mare. Lasă ingredientul de la bucătărie să acționeze timp de aproximativ 15 minute, după care toarnă în scurgere apă fierbinte. În acest fel, scurgerea va fi dezinfectată, iar bacteriile distruse.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Otrava din mașină. Șoferii riscă să se intoxice cu o substanță cancerigenă
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a cedat în închisoare. S-a terminat
Capital.ro
Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
SCHIMBAREE pentru toți românii care primesc VOUCHERE
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro