De ce să pui sare în bere. Trucul pe care toți iubitorii de alcool îl pun în practică

de: Stan Nicu
08 07. 2023

A combina sarea cu berea este o idee groaznică pentru cei mai mulți dintre români, însă acest obicei este praticat de sute de ani. Așadar, de ce să pui sare în bere. Acesta este trucul pe care toți iubitorii de alcool îl pun în practică.

De ce pun unii oameni sare în bere. Care sunt beneficiile

Oamenii își sărează berea de sute de ani, însă acum, în timpurile noastre, nu mai este o practică des întâlnită.

Motivul principal este că berea din timpurile noastre este mult mai bună ca cea din trecut, astfel că acum doar cei mai mari iubitori de alcool mai pun în practică acest lucru.

De ce se pune sare în bere

Pe timpuri se adăuga sare în bere pentru o aromă mai bună. Acum, există beri care de care mai aromate, motivele amestecului cu sare fiind mai scăzute.

Sarea în bere poate îmbunătăți gustul băuturi, vă poate menține hidratat și, în plus, poate limita călătoriile la baie. În plus, sarea în bere poate rezolva problemele legate de gaze și balonare.

După cum am precizat, adăugarea de sare în bere a fost o practică comună în urmă cu sute de ani, acesta fiind unul dintre motivele pentru care oamenii încă o fac și azi.

Un praf de sare face berea bună

De asemenea, obiceiul de a pune sare în bere ar fi putut fi transmis de generații. Există mult mai multe motive pentru a pune sare în bere decât obiceiurile.

Unul dintre acestea este aroma, asta neânsemnând că trebuie să adăgați în fiecare bere un praf de sare. Dacă vi se pare că berea nu are un gust bun puneți-i un praf de sare și băutura se va transforma total.

De asemenea, Mihaela Bilic, medic nutriționist, a vorbit despre berea cu aromă de limondă.

Mihaela Bilic, despre berea cu limonadă

”Limonada cu…bere
Eu fac parte din categoria persoanelor care nu se împacî cu alcoolul:( După două guri de vin sau șampanie mă apucă durerea de cap și, curios, îmi piere buna dispoziție. Asta îmi este moștenirea genetică, ficatul meu nu are suficiență la alcool- dehidrogenaza, o enzima responsabilă de metabolizarea alcoolului.

Nu e o situație de invidiat, mi-ar plăcea și mie să beau din când în când un pahar și să mă simt bine. Toată lumea cunoaște efectul anxiolitic, de relaxare și înlăturare al inhibiției pe care îl are alcoolul:) Dar iată, nu funcționeaza la toată lumea.

Nici nu știți ce m-am bucurat când a aparut și la noi berea radler, aceasta invenție germană care combină berea cu limonadă. Iar varianta fără alcool e soluția perfectă pentru a consuma altceva decât apa atunci când ai intoleranță la alcool. Cu alte cuvinte am trecut și eu la categoria adulți și pot comanda o bere atunci când ies undeva. Nu contează că e de fapt tot un suc, măcar face spumă și e pe lista băuturilor alcoolice în meniul restaurantelor:)”, a spus Mihaela Bilic pe pagina ei socială.