26 mai 2023 | 16:45

De ce să pui șampon în mașina de spălat, de fapt. Așa vei spăla hainele de acum înainte

Diverse
De ce să pui șampon în mașina de spălat, de fapt. Așa vei spăla hainele de acum înainte
„Trucul” de care multe gospodine nu știau. Iată de ce să pui șampon în mașina de spălat, de fapt! Ce schimbări vor avea loc.

Nu o dată se întâmplă ca detergenții de rufe să nu ofere cele mai bune rezultate. Gospodinelor le place ca hainele să fie curate, moi și totodată parfumate. Playtech Știri îți explică cum poți să te bucuri de astfel de articole vestimentare. Află în rândurile de mai jos de ce să pui șampon în mașina de spălat. Este un „truc” foarte util în multe situații.

De ce să pui șampon în mașina de spălat

Fiecare gospodină se așteaptă ca, după ce pune hainele murdare în mașina de spălat, să iasă curate, cu textură moale și miros plăcut. Nu întotdeauna se întâmplă astfel, după cum probabil ai experimentat și tu. Cum detergenții obișnuiți nu își fac mereu treaba eficient, Playtech Știri are o nouă recomandare pentru tine: șamponul.

De regulă, șamponul este folosit pentru a spăla podoaba capilară. Este important să optezi pentru un șampon potrivit pentru firul tău de păr, care să nu conțină parabeni și silicon. Cu cât conține mai multe ingrediente naturale, cu atât mai sănătos și puternic va fi părul tău. Un șampon potrivit nu va conduce la deterioarea lui.

Cei mai mulți oameni folosesc șamponul strict în acest scop, însă puține gospodine știu că produsul dă rezultate surprinzător de bune dacă este folosit la mașina de spălat. S-ar putea să ți se pară ciudat, însă sunt multe cele care au mărturisit că, odată ce au început să îl utilizeze în cazul hainelor, nu s-au mai oprit.

Playtech Știri îți explică, pe rând, câteva motive pentru care ar trebui să pui șampon în mașina de spălat, în loc de detergent. Nu trebuie să pui cantitate mare, precum în cazul detergentului. Câteva picături sunt suficiente. Iată în ce situații te poate ajuta șamponul! Vezi mai jos cum trebuie să procedezi.

Poți scăpa inclusiv de petele de machiaj

Când vine vorba despre mătase, lână sau alte astfel de țesături fine, șamponul este mult mai eficient decât detergentul de rufe. Curăță hainele sensibile fără să le deterioreze. Cu doar câteva picături, poți obține un rezultat impecabil. Mai mult decât atât, faci și economie de bani, șamponul fiind mai ieftin decât detergentul.

Șamponul este un produs excelent pentru a îndepărta delicat murdăria și petele dificile de pe hainele sensibile. Dacă se întâmplă vreodată ca pe articolele vestimentare să ai pete de machiaj, folosește-l în detrimentul detergentului. Poți să tratezi în prealabil hainele cu câteva picături de șampon, după care să le pui la ciclu de spălare normal, tot cu șampon.

Citește și: Pericolul ascuns în sticlele cu șampon. Poate fi motivul pentru care îți cade prea mult păr

În altă ordine de idei, produsul mai poate fi folosit și pentru a curăța pensulele de machiaj. Înmoaie pensulele de machiaj în apă călduță cu câteva picături de șampon, lasă-le astfel timp de zece minute, după care curăță-le și clătește-le bine. Lasă-le să se usuce natural. Vor arăta ca noi!

Parteneri
Visul neîmplinit al Deliei Budeanu. Dorința arzătoare care i-a rămas doar un regret
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Maia Sandu acuză „o fraudă fără precedent” în prima reacție după alegeri: „Scopul a fost să cumpere 300 de mii de voturi”
Digi24
Loredana Groza, SENZUALĂ în pat! Imaginile PROVOCATOARE au ajuns pe Internet
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
A murit marele rival al lui Erdogan. Motivul decesului
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
A murit marea doamnă. Lumea filmului a pierdut cea mare stea. Românii îi spun Adio!
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
Cine va fi viitorul PREȘEDINTE al României. RĂSTURNARE în ALEGERI
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro