În ciuda faptului că toamna ne bate la ușă, temperaturile continuă să se mențină la niveluri ridicate. Condițiile meteorologice actuale sunt foarte favorabile plantelor, în general. Precipitațiile și nutrienții ajută plantele să se dezvolte în cel mai sănătos mod posibil în această perioadă de sezon. Însă căldura extremă le poate afecta semnificativ. Află în rândurile următoare de ce să pui pietricele în ghiveciul cu flori în perioada de trecere spre toamnă.
Unele plante nu pot tolera lumina puternică a soarelui. Cel puțin, nu la început. Prin urmare, ele trebuie așezate într-un loc luminos, fără expunere directă la razele naturale ale soarelui. Florile care se află pe balcoane, în grădină sau în livadă au nevoie neapărat de protecție suplimentară în această perioadă de sezon.
Deși mai sunt doar câteva zile până la venirea toamnei, temperaturile continuă să fie ridicate. Specialiștii în ale grădinăritului recomandă să irigăm mai multe plantele în primele ore ale dimineții sau seara. În acest fel, apa va ajunge la rădăcinile florilor în cel mai potrivit moment al zilei. Dacă ești un iubitor de plante, cu siguranță știi deja că acestea nu trebuie să fie hidratate niciodată în perioada zilei în care soarele strălucește puternic.
De asemenea, specialiștii recomandă să curățăm foarte bine plantele în acest sezon, pentru a le ajuta să beneficieze de toți nutrienții. Astfel, frunzele uscate, florile și chiar și ramurile vestejite trebuie îndepărtate cu grijă pentru a nu fura din proprietățile plantei.
Cu siguranță ai remarcat că unii grădinari pun, în perioada verii, în ghivecele florilor, pietricele mici. Acestea nu servesc doar drept element decorativ. Deși în multe cazuri este vorba despre o chestiune estetică, pietricelele au un rol important în dezvoltarea sănătoasă a florilor sau a plantelor.
Pietricelele puse în ghiveciul cu flori ajută la conservarea umidității. Aceasta ajunge la rădăcinile plantei, asigurând suficientă apă acesteia chiar și pe timp de caniculă. Trucul este foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să așezi un mic strat de pietricele deasupra solului în care este plantată floarea.
Pietricelele asigură și conservarea căldurii la rădăcinile plantei. Totodată, ele împiedică razele soarelui să bată direct solul în care sunt plantate florile. Astfel, există probabilități mai mici de creștere a buruienilor în jurul plantelor. Pietricele protejează sistemul radicular al florilor chiar și în timpul înghețului.
Citește și: La ce trebuie să fii atent când cumperi plante în ghiveci. Semnul care îți arată că se vor ofili imediat
În perioadele în care temperaturile sunt foarte ridicate, florile sunt foarte expuse riscurilor. Dacă ai această posibilitatea, încearcă să creezi un colț răcoros și umed în care să pui mai multe plante la un loc. În acest fel îți vei ușura și munca, atunci când trebuie să uzi florile.