De ce să pui oţet în compoziţia de chec. Detaliul care schimbă tot, vei fi lăudat pentru desert
Secretul unui chec pufos constă în adăugarea în compoziția pentru aluat a unei lingurițe de oțet. Acest detaliu va schimba textura desertului. Va ieși mai aerat și cu o notă subtilă de aciditate ce va spori aromele acestuia. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi.
De ce să pui oțet în aluatul pentru chec
Dacă îți este poftă de ceva dulce, dar parcă nu ai vrea să gătești cozonac, varianta cea mai simplă și rapidă este checul. Este ușor de preparat și poți, astfel, să te bucuri de un desert delicios fără să petreci prea mult timp în bucătărie. Nu ai nevoie nici de multe ingrediente ca să-l gătești.
Poți servi chec în orice moment al zilei: dimineața, sub formă de mic-dejun, la amiază sau seara, sub formă de desert. Majoritatea obișnuiesc să îl mănânce alături de un pahar cu lapte cald, amintind astfel de vremurile copilăriei. Este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi.
Nu este deloc dificil să prepari chec. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, pe care le poți alege bineînțeles și în funcție de gusturile pe care le ai. Dacă vrei să te bucuri de un rezultat ca în cărțile de bucate, este recomandat să pui în compoziția pentru chec puțin oțet.
O linguriță de oțet va transforma aluatul pentru chec în unul pufos. Ingredientul va acționa cu bicarbonatul de sodiu și cu praful de copt, generând dioxid de carbon. Astfel, desertul va crește mult mai pufos, iat compoziția checului va fi aerată și delicioasă.
Rețetă simplă și rapidă de chec pufos
Ingrediente:
- 2 ouă mari;
- 200 gr de zahăr;
- 100 ml lapte;
- 100 ml ulei;
- 250 gr făină;
- 5 gr praf de copt;
- 1 praf de sare;
- o esență de vanilie;
- o linguriță de oțet alb sau oțet de mere;
- zahăr pudră pentru decor.
Mod de preparare:
- Se pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Se pregătește tava pentru chec, unsă la interior cu puțin ulei peste care se presară făină.
- Se sparg două ouă într-un vas de bucătărie, peste care se adaugă zahăr și sare.
- Se amestecă toate ingredientele cu mixerul până când compoziția își dublează volumul.
- Se adaugă pe rând: laptele, praful de copt, uleiul, esența și oțetul.
- Se amestecă bine ingredientele, apoi se lasă deoparte compoziția câteva minute.
- Se întinde compoziția în tavă și se nivelează.
- Se pune tava cu chec la cuptor, pentru 30-35 de minute.
În general, după jumătate de oră, checul este gata. Se poate verifica acest lucru cu ajutorul unei scobitori. Introdu scobitoarea în chec și, dacă nu se prinde aluat de ea, înseamnă că desertul este pregătit pentru consum. Poftă bună!